Archive for the ‘Υγεια’ Category

Προσοχή! Θερίζει η γαστρεντερίτιδα στην Ελλάδα αυτές της ημέρες, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ

Share Σύμφωνα με στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών «θερίζει» τον τελευταίο καιρό η γαστρεντερίτιδα στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, καταγράφεται αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης της ιογενούς γαστρεντερίτιδας την τρέχουσα περίοδο, με το ΚΕΕΛΠΝΟ να κάνει λόγο για επιδημία της νόσου τη χειμερινή περίοδο. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του το ΚΈΕΛΠΝΟ αναφέρει πως «υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση της επίπτωσης […]

Επιστημονική συνάντηση μελέτης και πρόληψης νοσημάτων στη Σπάρτη

Share Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει την 1η Πανελλήνια συνάντηση Μελέτης και Πρόληψης Νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές στη Σπάρτη 1-2 Δεκεμβρίου.

Ενημερωτική εκδήλωση στη Σπάρτη: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

Share Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» πραγματοποιείται στο Δήμο Σπάρτης, την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, ώρα 6.00μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ» (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, Λυκούργου 135).

Τα επαναστατικά ευεργετήματα ελιάς και ελαιόλαδου

Share Υπάρχουν ιστορικές ενδείξεις ότι τα φύλλα της ελιάς χρησιμοποιούντο πριν τουλάχιστον 6 χιλιάδες χρόνια από τους αρχαίους λαούς της Μεσογείου…κατά των μικροβίων αλλά και για την καταπολέμηση του πυρετού. Στην ιστορία των αρχαίων Αιγυπτίων αναφέρεται ότι εκχύλισμα από τα φύλλα της ελιάς χρησιμοποιείτο για την διατήρηση του σώματος των νεκρών (μούμιων), αφού παρεμπόδιζε την […]

ΑΥΤΟ είναι το ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ της ΦΥΣΗΣ! Ποιος ξηρός καρπός διώχνει τον πονοκέφαλο πιο γρήγορα κι από την ασπιρίνη!

Share Και όμως υπάρχει ένας ξηρός καρπός που μπορεί να θεραπεύσει τον πονοκέφαλο σε χρόνο ρεκόρ. Και αν μέχρι στιγμής, καταναλώνατε την πασίγνωστη ασπιρίνη, τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε την παρακάτω επιστημονική έρευνα, η οποία γεννάει νέα δεδομένα. Δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα ανθρώπων.

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Προσοχή στα «απλά» πρώιμα συμπτώματα

Share Η σκλήρυνση κατά πλάκας (Multiple Sclerosis – MS) είναι μια νόσος με απρόβλεπτα συμπτώματα που μπορεί να ποικίλλουν σε ένταση. Ενώ μερικοί άνθρωποι βιώνουν κόπωση και μούδιασμα, σε σοβαρές περιπτώσεις η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να προκαλέσει παράλυση, απώλεια της όρασης και μειωμένη λειτουργία του εγκεφάλου.

Δράσεις στη Λακωνία 1-7 Νοεμβρίου για την Παγκόσμια εβδομάδα Μητρικού θηλασμού

Share ΣΠΑΡΤΗ. Ο θηλασμός είναι ο φυσιολογικός τρόπος παροχής των θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται τα βρέφη για την υγιή σωματική και ψυχοκινητική τους ανάπτυξη.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ : ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ , ΝΕΟΚΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ;

Share ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ : ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ , ΝΕΟΚΛΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ; Την ώρα που τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας στη Λακωνία (όπως και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα) επιδεινώνονται συνεχώς , έχοντας πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις , με το όλο σύστημα να στέκεται ακόμα όρθιο χάρη στην αυταπάρνηση του Ιατρικού και […]

Επί τάπητος τα προβλήματα του Νοσοκομείου Μολάω

Share Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μονεμβασίας, στα πλαίσια των προσπαθειών ενημέρωσης για τα καίρια προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποίησαν συνάντηση με την Πρόεδρο και τα Μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Μολάων.

Δωρεάν τσεκ απ για χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

Share Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια θα διενεργηθεί αύριο Τρίτη, 22 Μαρτίου, στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.