Επτά δεσμεύσεις Αποστόλου για τους αγρότες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Επτά δεσμεύσεις Αποστόλου για τους αγρότεςΜετά τις συναντήσεις σε Πολύκαστρο και Κιλκίς με αγρότες και φορείς, με στόχο την ανάδειξη και καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό του νομού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Παραστατίδης συναντήθηκε την Τρίτη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Αποστόλου, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα θέματα που έχουν καταγραφεί σε λίστα, η οποία του παραδόθηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Παραστατίδη, «ο υπουργός έδωσε απαντήσεις σε ορισμένα από αυτά και δεσμεύτηκε να εξετάσει τα υπόλοιπα άμεσα, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα τρέχοντα αλλά ταυτόχρονα να δρομολογηθεί επίλυση και στα προβλήματα που χρονίζουν».

Οι δεσμεύσεις του κ. Αποστόλου:

  1. Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα ισχύσει και για τους αγρότες. Δεν θα φορολογηθούν με συντελεστή 13% όπως προβλεπόταν με εγκύκλιο από την προηγούμενη Κυβέρνηση, των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.
  2. Μέριμνα για να γίνει η πληρωμή όλων των μορφών επιδοτήσεων (βιοκαλλιέργειες, ενστάσεις, εξισωτικές κ.λ.π.) σε σύντομο χρονικό διάστημα με καταληκτική ημερομηνία ως το τέλος του Μαΐου.
  3. Για όσους έχουν υποστεί ζημίες από τις πρόσφατες πλημμύρες και δεν έχουν εκδοθεί τα πορίσματα από τον ΕΛΓΑ, θα ληφθούν υπόψη τα περσινά στοιχεία, προκειμένου να πληρωθεί η συνδεδεμένη.
  4. Δέσμευση του Υπουργού ότι τα τεχνικά κλιμάκια του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης θα επισκεφθούν το νομό Κιλκίς και σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και του οικείου Δήμου για την υπόθεση της λίμνης Αρτζάν ώστε να αντιμετωπισθεί και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των πλημμυρών στην ευρύτερη περιοχή του Πολυκάστρου.
  5. Όσον αφορά στον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά, προκρίνεται η λύση ψεκασμών έναντι της πρότασης για εμβολιασμό.
  6. Για να προσδιοριστεί άμεσα η έκταση βοσκήσιμης γης απεμπλέκεται η διαδικασία του ιδιωτικού καθεστώτος από την όλη διαχείριση
  7. Σταβλικές εγκαταστάσεις σε απομακρυσμένα χωριά: θα υπάρξει μέριμνα ώστε να δοθεί λύση μέσα από νομοθετική ρύθμιση.
  8. πηγη:www.paseges.gr

Read more:http://agrotikanew.blogspot.gr/ http://agrotikanew.blogspot.com/2015/03/blog-post_18.html#ixzz3UCWyt0Li
Follow us: @agrotikanew on Twitter | agrotikanew on Facebook

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Leave A Reply