«Ξεμπλοκάρουν» σημαντικά ζητήματα στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Διασύνδεση νέας κλινικής με παλαιό κτήριο και αντικατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού – Δηλώσεις του διοικητή Σωτ. Μπότσιου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Τους τελευταίους μήνες, διοίκηση και υπηρεσιακοί παράγοντες του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας επιδόθηκαν σ’ έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων κι επαφών, με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης. «Αυτές οι προσπάθειες μας απέδωσαν καρπούς»αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, κ. Σωτήρη Μπότσιου, ο οποίος ενημερώνει για τα εξής:

«- Η λιμνάζουσα εδώ και μία διετία περίπου (και όχι με ευθύνη του Νοσοκομείου) διασύνδεση της νέας 19κλινης κλινικής με το υπόλοιπο κτίριο, δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια τις προηγούμενες μέρες κι ελπίζουμε σύντομα να εγκατασταθεί ο εργολάβος.

– Εξασφαλίσαμε από πόρους του Υπουργείου Υγείας τις αναγκαίες πιστώσεις για αντικατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ζωτικής σημασίας (κλίβανοι κεντρικής αποστείρωσης, monitors και κεντρικός σταθμός παρακολούθησης για την καρδιολογική κλινική, υπερηχοτομογράφος, αναπνευστήρες διακομιδών) συνολικού ύψους 405.000 ευρώ»  αποκαλύπτει ο κ. Μπότσιος και τονίζει:

«Είναι φανερό πως κάτι αρχίζει να αλλάζει στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, όπως επίσης φανερό είναι και το έργο που επιτελείται σε όλο τον τομέα της Υγείας, που παρά τις κορώνες και τις κραυγές σκοπιμοτήτων, η κοινωνία και οι πολίτες πλέον το αναγνωρίζουν. Όλα αυτά, καθώς επίσης και όσα σημαντικότερα φαίνεται πως θα ακολουθήσουν, θα καταστήσουν τη Νοσ. Μον. Σπάρτης, τόσο από άποψη υποδομών όσο και από άποψη λειτουργικότητας, ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, αντάξιο των αναγκών και της αξιοπρέπειας των πολιτών της Λακωνίας.

Αυτά που γίνονται αλλά κι εκείνα που θα γίνουν, δεν θα ήταν εφικτά, αν η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν είχε την αμέριστη ηθική και υλική στήριξη, τόσο από τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όσο και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία και έχει χαράξει τον οδικό χάρτη για τον εκσυγχρονισμό, την ηθικοποίηση και την εξυγίανση του Ε.Σ.Υ., με επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του, πολιτική που με συνέπεια η Διοίκηση του Γ.Ν Λακωνίας υλοποιεί».

Καταλήγοντας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Λακωνίας επισημαίνει τα εξής: «Θα ήταν τέλος παράλειψή μας, αν δεν αναφερόμαστε και στη βοήθεια που είχαμε από την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, στο να “ξεκολλήσει” το έργο της διασύνδεσης νέας 19κλινης πτέρυγας και παλαιού κτιρίου.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, θα συνεχίσει τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού και εξυγίανσης, αντλώντας δυνάμεις από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, τους φορείς και τους πολίτες της Λακωνίας, με την στήριξη του Υπουργείου Υγείας και της 6ης Υ.ΠΕ».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα (25/9), Λάκωνες ομογενείς προχώρησαν στη δωρεά ενός υπερσύγχρονου υπερηχοκαρδιογράφου στο Νοσοκομείο Σπάρτης, θέμα το οποίο διαβάσατε πρώτα στο «Λακωνικό Τύπο» (θέμα).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.