Τρείς λύσεις για το κτηματολογικού του Λαγίου με «μεσολάβηση» Μαξίμου! Μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Στ. Αραχωβίτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης του πληρεξουσίου δικηγόρου των Λαγιωτών, Απόστολου Γεροντίδη, για το κτηματολογικό του Λαγίου Κροκεών, το ζήτημα εμφάνισε ξαφνική ασυνήθιστη κινητικότητα  και μάλιστα σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης πήρε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου – συντονιστή του κυβερνητικού έργου, κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, οργάνωσαν στη μεγάλη αίθουσα συσκέψεων του Μεγάρου Μαξίμου σύσκεψη στην οποία, υπό την προεδρία του κ. υπουργού, έλαβαν μέρος  εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων. Συγκεκριμένα εκτός από τον υπουργό και τον κ. Στ. Αραχωβίτη έλαβαν μέρος:
– από την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης η κ. Λία Ντελάκη, νομική σύμβουλος του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη.
– ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Ηλίας Γεωργαντάς,  καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης.
–  από το ΥΠΕΝ η κ. Αικατερίνη Ιωάννου, νομική σύμβουλος του υπουργού κ. Γεωργίου Σταθάκη.
– από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας η γενική γραμματέας κ. Πέτη Πέρκα με τη νομική σύμβουλο της κ. υπουργού.
– από το Υπουργείο Οικονομικών,  στο τμήμα των αρμοδιοτήτων που ασκούνται από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου,  ο νομικός σύμβουλος κ. Πανάγος, πάρεδρος του Ν.Σ,Κ.,  παρ’ Αρείω Πάγω.
– από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι κ. Αγγελής, σύμβουλος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, ο Διευθυντής κ. Νίνος καθώς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Δημόσιας Περιουσίας κ. Ευάγγελος Μουτουσίδης.
– η κ. Αναστασία Σαπουνά, οικονομολόγος, από το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
– η διευθύνουσα  σύμβουλος της ΕΚΧΑ Α.Ε. κ. Χριστίνα  Κλωνάρη και η προϊσταμένη της νομικής υπηρεσίας κ. Ρένα Κουκούτση.
–  ο κ. Εμμανουήλ Κορδονούρης, διευθύνων  της αναδόχου εταιρείας “ΓΕΩΔΙΑΣΤΑΣΗ Ε.Ε.” που έκανε την κτηματογράφηση.
– ο κ. Σαράντος Γάββαρης, προϊστάμενος του Κτηματολογικού Γραφείου Κροκεών.
– οι εκπρόσωποι των κατοίκων του Λαγίου Λεωνίδας Πολυμενάκος, Παναγής Τσόμπος και Γεώργιος  Αϊβαλιώτης και
– ο πληρεξούσιος δικηγόρος των Λαγιωτών κ. Απόστολος Γεροντίδης.

Η σύσκεψη διήρκεσε τρεις και πλέον ώρες και κατέληξε στο σχηματισμό τριών σχεδίων λύσης, τα οποία θα τύχουν νομοτεχνικής επεξεργασίας και εκτιμάται ότι -το αργότερο σε 15 ημέρες- θα γίνει επιλογή του πλέον ευεργετικού για τους κατοίκους.

Το πρόβλημα στο κτηματολογικού του Λαγίου φαίνεται ότι οδεύει προς λύση για άρση του αδιεξόδου, ωστόσο ο «Λακωνικός Τύπος» θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα σας ενημερώσει για τις εξελίξεις.

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.