ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΤΕΙ ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ”ΚΡΟΚΕΑΤΙΚΑ ΝΕΑ” ”Τεράστια χρέη έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

(Αναδημοσίευση από το τελευταίο τεύχος της εφ. ”ΚΡΟΚΕΑΤΙΚΑ ΝΕΑ”)
——–
-Συσσωρευόταν χρόνια χωρίς να ενημερώνονται τα μέλη
-Αναπάντητα έμειναν καίρια ερώτημα στην έκτακτη Γ.Σ.
Άκρως αποκαλυπτική για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του Πολιτιστικού Συλλόγου από τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια, για πολλά χρόνια, ήταν η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του την Κυριακή 27 Αυγούστου το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κροκεών.
Σε μία γεμάτη αίθουσα τα μέλη του συλλόγου άκουσαν, για πρώτη φορά, με μεγάλη έκπληξη την πρόεδρο κ. Αντωνία Καλογεράκου να ανακοινώνει ότι τα χρέη του συλλόγου είναι τόσο μεγάλα, ώστε να απειλούν τη βιωσιμότητά του.
Συγκεκριμένα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος χρωστάει στην Εφορία περίπου 28.500€ και άλλα 3.500€ στους δασκάλους των τμημάτων του. Τα χρέη προς τη Δ.Ο.Υ. επιμερίζονται σε 9.000€ τα οποία δημιουργήθηκαν πριν το 2014 και έχουν μπει σε ρύθμιση και στα υπόλοιπα που αφορούν τα έτη 2015-2017 και δεν έχουν μπει σε ρύθμιση. Υπάρχουν, βέβαια, και ανείσπρακτα έσοδα για τον σύλλογο (ίσως να υπερβαίνουν τις 10.000€), τα οποία όμως, ακόμα και αν εισπραχθούν (πράγμα πολύ αμφίβολο), πολύ απέχουν από το να καλύψουν τα χρέη.
Ο σάλος που προκλήθηκε από τα στοιχεία που δόθηκαν ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και σωρεία ερωτημάτων από τα μέλη σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών του συλλόγου από τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια. Από τις απαντήσεις που δόθηκαν έγινε αντιληπτό ότι μεγάλο μέρος του χρέους προς την Δ.Ο.Υ. αποτελούν τα πρόστιμα λόγω μη καταβολής των οφειλομένων εμπρόθεσμα.
Αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα “γιατί οι οφειλές δεν πληρώνονταν εγκαίρως;” καθώς και “ποια συγκεκριμένα διοικητικά συμβούλια δημιούργησαν τέτοια χρέη και με ποιόν τρόπο;”
Ήταν φανερή η διάθεση κάποιων μελών του προεδρείου, αλλά και της πλειοψηφίας των μελών της Γ.Σ. (!!!), να μην αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες και η συζήτηση να επικεντρωθεί στην κάλυψη των τρεχουσών ταμειακών αναγκών με έκτακτες εισφορές.
Μεγάλο ερώτημα (που έμεινε αναπάντητο) είναι το γιατί, επί σειρά ετών, τα μέλη του συλλόγου δεν ενημερώνονταν στις γενικές συνελεύσεις (ούτε καν στην τελευταία, τον Δεκέμβριο του 2016, που το πρόβλημα ήταν εκρηκτικό) για την πραγματική οικονομική κατάσταση του συλλόγου.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στο γεγονός της καθυστέρησης της καταβολής του μεριδίου των χρημάτων που αναλογεί στον Πολιτιστικό από το “Κληροδότημα Λούη Γορανίτη”, το οποίο διαχειρίζεται ο Σύλλογος Κροκεατών Αττικής. Απαντήσεις για το θέμα έδωσαν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου της Αττικής κ.κ. Ελένη Θεοχαράκου, Αλεξάνδρα Σαραντάκου και Τάσος Μέριανος.
Προς το τέλος της Γενικής Συνέλευσης κατατέθηκαν και υπερψηφίσθηκαν διάφορες προτάσεις, οι σημαντικότερες των οποίων είναι οι εξής:
-Να γίνει αύξηση της ετήσιας συνδρομής των μελών από 5€ σε 10€. Έγινε μάλιστα παράκληση προς τα μέλη να προπληρώσουν τα επόμενα έτη.
-Όσοι μπορούν να κάνουν οι έκτακτες εισφορές ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις.
-Κατά τη διάρκεια της θητείας που παρόντος Δ.Σ. η οικονομική διαχείριση να μην είναι ελλειμματική και, αν είναι δυνατό, να μειωθεί το χρέος.
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν κατά τις 9.30μ.μ. μέσα σε κλίμα έντονου σκεπτικισμού. Το Δ.Σ. υποσχέθηκε ότι θα ενημερώνει τα μέλη του συλλόγου τακτικά για τα οικονομικά και τα λοιπά ζητήματα και ότι θα γίνει σύντομα νέα Γενική Συνέλευση.
Συνέχεια στο θέμα δόθηκε, τις εβδομάδες που ακολούθησαν, με αναρτήσεις στα ενημερωτικά sites και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένοι αρθρογράφοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν το ζήτημα του χρέους ως δευτερεύον, υπερτονίζοντας την προσφορά του συλλόγου στον πολιτισμό. Άλλοι αναφέρθηκαν στις σοβαρές ευθύνες για αμέλεια που βαρύνουν τα μέλη των προηγούμενων Δ.Σ. και τόνισαν ότι προσπάθειες να συγκαλυφθούν αυτές με επικοινωνιακά τρυκ υποτιμούν τη νοημοσύνη των μελών του συλλόγου.
Υ.Γ:Θα απαντηθούν πότε πως και ποιοι διαμόρφωσαν τα ελλείμματα στον πολιτιστικό σύλλογο Κροκεών?
Άλλωστε το νέο Δ.Σ προς τιμή του τα έφερε στο φως και πρέπει να συνεχίσει την έρευνα και να ενημερωθούν όλοι!!!!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.