ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΤΟ ΠΡΩΙ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Λέγεται ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήταν οι πρώτοι που αξιοποίησαν τον συνδυασμό νερό + λεμόνι ως αντίδοτο σε κάθε λογής δηλητήριο. Σήμερα, ακούμε συχνά (ακόμα και από ειδικούς στον τομέα της υγείας) πως πρέπει κάθε πρωί να καταναλώνουμε 1 ποτήρι νερό με χυμό λεμονιού καθώς έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Τι είναι αλήθεια και τι μύθος;

Μύθοι

  1. Το νερό με λεμόνι ενισχύει τον μεταβολισμό: Δεν υπάρχει καμία έρευνα που να έχει αποδείξει πως το λεμόνι επιδρά θετικά στην απώλεια βάρους.
  2. Το νερό με λεμόνι ενεργοποιεί το συκώτι ώστε να απομακρύνει τοξίνες από τον οργανισμό: Δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμήρια που να στηρίζουν αυτή τη θεωρία.
  3. Το νερό με λεμόνι εξισορροπεί το pH του αίματος: Δεν είναι δυνατό να ρυθμιστεί το pH του αίματος μόνο με τη βοήθεια διατροφικών παρεμβάσεων.

Αλήθειες

  1. Το νερό με λεμόνι ενυδατώνει τον οργανισμό: Φυσικά, αφού το νερό είναι το βασικό μέσο ενυδάτωσης του ανθρώπινου οργανισμού.
  2. Το νερό με λεμόνι ενισχύει τα επίπεδα βιταμίνης C: Ναι, η θετική επίδραση εξαρτάται όμως από την ποσότητα λεμονιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
  3. Το νερό με λεμόνι είναι καλό υποκατάστατο του χυμού φρούτων: Οι χυμοί φρούτων, ακόμη και οι φυσικοί, περιέχουν σάκχαρα, οπότε το νερό με λεμόνι αποτελεί καλή εναλλακτική για όσους προσπαθούν να τα αποφύγουν (π.χ. λόγω διαβήτη) ή να τα μειώσουν (π.χ. επειδή προσπαθούν να χάσουν βάρος).

 

lomomada-proi

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η κατανάλωση του νερού με λεμόνι το πρωί με άδειο στομάχι στις περισσότερες περιπτώσεις μόνο κακό μπορεί να κάνει καθώς δημιουργεί γαστρεντερικές διαταραχές! Τα γαστρικά υγρά που εκκρίνονται από το στομάχι είναι όξινα και έχουν ως σκοπό τη διάσπαση των τροφών. Έχουν τέτοια σύσταση ώστε να μην περνάνε μέσω του δωδεκαδάκτυλου στο λεπτό και στο παχύ ένετερο καταστρέφοντας το βλεννογόνο αυτών των οργάνων. Όταν πίνουμε νερό με λεμόνι με άδειο στομάχι προκαλείται αραίωση της όξινης σύστασης των γαστρικών υγρών με αποτέλεσμα αυτά να πηγαίνουν στο ένετερο και να του δημιουργούν φλεγμονή!

Έτσι λοιπόν εαν θέλετε να καταναλώνετε νερό με λεμόνι κάντε το καλύτερα αφού έχετε φάει!

Πηγή:http://cambridgeweightplan.gr

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.