Κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα μπροστά από την Περιφέρεια στην Τρίπολη! (ΦΩΤΟ-VIDEO).Διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποίησαν την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου,  ρίχνοντας γάλα στον δρόμο.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), διαμαρτυρόμενοι για την μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου αλλά και του γίδινου γάλακτος, βρέθηκαν στην Περιφέρεια και συναντήθηκαν με την θεματική αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου και με τον αρμόδιο για θέματα πρωτογενή τομέα στην περιφέρεια κ. Γκίκα, όπου και έθεσαν υπόψη τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στην καθημερινότητά τους.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων περιφέρειας Πελοποννήσου διαμαρτυρόμενοι για την μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου αλλά και του γίδινου γάλακτος, βρέθηκαν στην περιφέρεια και συναντήθηκαν με την θεματική αντιπεριφερειάρχη κυρία Νικολάκου και με τον αρμόδιο για θέματα πρωτογενή τομέα στην περιφέρεια κ. Γκίκα, όπου και έθεσαν υπόψη τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες στην καθημερινότητα τους.

Οι εκπρόσωποι που βρέθηκαν στην συνάντηση ανέφεραν ότι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, κατώτατη εγγυημένη τιμή στο γάλα και στο κρέας, άμεση πληρωμή των προϊόντων με την παράδοση, να σταματήσουν τώρα οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων στα οποία η χώρα μας είναι πλεονασματική, κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την στάση τους η οποία τους οδηγεί στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.

Επίσης οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας Πελοποννήσου ανέφεραν ότι οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, μπροστά στην κερδοφορία τους, ασκούν πίεση για μείωση της τιμής του γάλακτος ενώ την ίδια στιγμή εισάγουν γάλα κυρίως από τα Βαλκάνια. Στόχος της κυβέρνησης- Ε.Ε μονοπωλίων, είναι να προχωρήσει πιο γρήγορα η παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια λίγων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων.

Από την πλευρά της η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου επεσήμανε ότι θα σταθεί στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων και φυσικά να βάλει στο περιφερειακό συμβούλιο το ζήτημα.

Η κ. Νικολάκου μεταξύ άλλων έβαλε ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την διεκδίκηση της υπεραξίας του γάλακτος και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν τις επιχορηγήσεις. Δεν παρέλειψε να αναφέρει τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα κάνοντας λόγο για την περιφερειακή διακυβέρνηση.

Η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα λάβει χώρα το προσεχές διάστημα στην Τρίπολη θα τεθούν αυτά τα θέματα και φυσικά παράτρεψε τους κτηνοτρόφους να λάβουν τον λόγο και να τοποθετηθούν σε συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο κ. Γκίκας τέλος συμφώνησε να γίνει μία συνάντηση με το προεδρείο της ομοσπονδίας, έτσι ώστε να ιεραρχηθούν τα προβλήματα και να γίνει ένας καλύτερος συντονισμός.

Πηγή: arcadiaportal.gr

 Έκθεση εικόνων
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.