Μεγάλη δωρεά 120.000 δολαρίων στα νοσοκομεία της Λακωνίας! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Σε απαραίτητο υγειονομικό υλικό νοσοκομειακής χρήσης – Ευγενική προσφορά του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού Ορθοδόξων Χριστιανών ΗΠΑ και Λακώνων ομογενών

Μια ακόμα πολύ σημαντική δωρεά δέχτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, το οποίο το τελευταίο διάστημα επιχειρεί αναβάθμιση της λειτουργίας του μέσα από νέες υπηρεσίες, στελέχωση σε έμψυχο δυναμικό και λήψη προσφορών σε ιατρικοτεχνικό εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό κ.α. Έτσι, μετά από τους Λάκωνες ομογενείς και το Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Σπάρτης, αυτή τη φορά ήταν ο  Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών (International Orthodox Christian Charities – IOCC) με έδρα τις ΗΠΑ, ο οποίος σε συνεργασία με τους Λάκωνες ομογενείς, προέβησαν σε ευγενική προσφορά υγειονομικού υλικού, αξίας 120.000 δολαρίων ΗΠΑ προς το ΓΝ Λακωνίας. Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη δράση του IOCC προς τις μονάδες Υγείας της Λακωνίας και την τέταρτη -συνολικά- στην περιφέρεια της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», η συγκεκριμένη δωρεά του IOCC κατέληξε στη Λακωνία, ύστερα από την έντονη επιθυμία που εξέφρασαν Λάκωνες ομογενείς.

Η παραλαβή της δωρεάς πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (29/11), παρουσία του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Σωτήρη Μπότσιου, του προϊσταμένου διεύθυνσης της  Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης κ. Βαγγέλη Τρουγκάκου, του διευθυντή Διεύθυνσης Προγραμματισμού της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σπύρου Καταγή και του διοικητικού υπαλλήλου της ίδιας υπηρεσίας κ. Κλεομένη Ευθυμίου. Επίσης, το «παρών» έδωσαν η εκπρόσωπος του IOCC στην Ελλάδα, κ. Χρυσάνθη Λοΐζου, καθώς και η υπεύθυνη προγραμμάτων του Οργανισμού κ. Θάλεια Γκαλντάρα.

Τα υλικά της δωρεάς, που είχαν συσκευαστεί σε χαρτοκιβώτια και καταλάμβαναν συνολικά 16 παλέτες,  έφτασαν με ειδικό container από τις ΗΠΑ στον Πειραιά και από εκεί με φορτηγό μεταφέρθηκαν στη Σπάρτη, όπου και αποθηκεύτηκαν σε ειδικό χώρο του νοσοκομείου. Η δωρεά περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες υγειονομικού υλικού, όπως χειρουργικό εξοπλισμό, ορθοπεδικά είδη, εξοπλισμό φυσικοθεραπείας – αποκατάστασης, εργαστηριακό υλικό, αναλώσιμα κ.α., που θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των Νοσηλευτικών Μονάδων Σπάρτης και Μολάων, της Τοπικής Μονάδας Υγείας Σπάρτης, των Κέντρων Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων της Λακωνίας, καθώς και μονάδων Υγείας των όμορων νομών.

Έκθεση εικόνων

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.