Προς νέο ρεκόρ βαδίζει η ελιά Καλαμών στη Λακωνία. Προσδοκίες για τιμές παραγωγού έως και 3,5 ευρώ το κιλό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Διευρύνεται το εντυπωσιακό «ράλι» της τιμής παραγωγού ελιάς Καλαµών που ξεκίνησε από την περίοδο 2016-2017, γεγονός που καλλιεργεί προσδοκίες για µια τιµή-ρεκόρ άνω των 3,50 ευρώ το κιλό, κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σε δηµοπρασία του Αγροτικού Συνεταιρισµού Πετρίνας Αν. Μάνης που πραγµατοποιήθηκε πριν λίγες ηµέρες, η εταιρεία El Mar (Μαργαρίτης K.) µε έδρα την Ιτέα αγόρασε 37 τόνους προϊόν.

Όπως ανέφερε ο διαχειριστής του ΑΣ Παναγιώτης Πουλάκος, μιλώντας στην Agrenda, η τιµή για τη βασική κατηγορία τεµαχισµού άγγιξε τα 1,85 ευρώ το κιλό, ενώ οι «140άρες» πουλήθηκαν προς 2,20 ευρώ, οι «160άρες» προς 2 ευρώ το και οι «180άρες» έναντι 1,90 ευρώ το κιλό.

Επίσης, η Drousias Olive SA, που κατέχει σηµαντικό µερίδιο εντός Λακωνίας αγοράζει φέτος «200άρες» προς 1,70 ευρώ, όταν η αντίστοιχη τιμή πέρυσι κυμαινόταν στο 1-1,20 ευρώ το κιλό.

Σε σχέση µε τον όγκο της παραγωγής στη Λακωνία, υπάρχουν εκτιµήσεις για µια παραγωγή που μπορεί να ανέλθει ακόμα και στους 20.000 τόνους.

Αυξημένες αναμένονται και οι ποσότητες Καλαµών που εξακολουθούν να έχουν στις αποθήκες αρκετοί παραγωγοί, δεδοµένου ότι οι κάδες µεσιτών και εµπόρων έχουν εξαντληθεί. Εκείνοι που γνωρίζουν τα µυστικά της αποθήκευσης, επιλέγουν να πουλήσουν το προϊόν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσδοκώντας ότι η τιµή θα ξεπεράσει τα περσινά 2,90-3,30 ευρώ.

Με πληροφορίες από agronews.gr

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.