Αστυνομία και Λιμεναρχείο προτείνουν: Hotspot αλλοδαπών το πρώην ΚΤΕΟ Κροκεών. Τι προτίθεται να κάνει ο Δ. Ευρώτα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Στην επικαιρότητα επανέρχεται το θέμα λειτουργίας Κέντρου προσωρινής κράτησης παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στη Λακωνία, ένα ζήτημα που έχει προξενήσει θυελλώδεις αντιδράσεις από φορείς και πολίτες του νομού.

Και ενώ στο παρελθόν, ως «υποψήφιοι» χώροι για hotspot εμφανίζονταν -σύμφωνα με δημοσιεύματα- δομές, όπως το αεροδρόμιο Σπάρτης, το στρατόπεδο του ΚΕΕΜ, ξενοδοχεία και εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές μονάδες στη λακωνική πρωτεύουσα κ.α., όπως αποκαλύπτει ο «Λακωνικός Τύπος», στις παραπάνω εγκαταστάσεις έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη χώρος. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του Δ. Ευρώτα, που εξασφάλισε ο «ΛT», η Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας φέρεται να προτείνει ως χώρο για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας παράνομων αλλοδαπών, το πρώην Δημόσιο ΚΤΕΟ των Κροκεών. Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο ο Δ. Ευρώτα και συγκεκριμένα η Τοπική Κοινότητα Κροκεών απευθύνει κάλεσμα σε προέδρους συλλόγων και φορέων της περιοχής για τη συζήτηση του παραπάνω θέματος, την Τετάρτη 10/1 και ώρα 7.00 μμ στο δημαρχείο Κροκεών.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στον «ΛT» και ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι ο οικείος δήμος έχει λάβει σχετικά έγγραφα, τόσο από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας όσο και από το Λιμεναρχείο Γυθείου, μέσω των οποίων προτείνεται η μετατροπή του Δημόσιου ΚΤΕΟ Κροκεών σε Κέντρο Κράτησης παράτυπα εισελθόντων μεταναστών. Πάντως, ο κ. Βέρδος ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν αποτελεί ιδιοκτησία του Δ. Ευρώτα, οπότε η Δημοτική Αρχή δεν είναι αρμόδια να λάβει αποφάσεις για την τύχη του συγκεκριμένου θέματος.

Αναλυτικά, το σχετικό έγγραφο του Δήμου Ευρώτα-Τοπική Κοινότητα Κροκεών αναφέρει τα εξής:

«Σας καλούμε σης 10 του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στο Δημαρχείο Κροκεών για συζήτηση στο θέμα «Κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας των παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών (Έχει προταθεί από τη Δ/νση Αστυνομίας Λακωνίας ως τέτοιος χώρος, το κτίριο που στεγαζόταν το δημόσιο ΚΤΕΟ).
Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας».

Το παραπάνω έγγραφο υπογράφει ο πρόεδρος της ΤΚ Κροκεών κ. Σαράντος Γορανίτης.

Πηγη:ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

26754723 894631007384883 89754233 n

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.