Πατριωτικό κάλεσμα Ευσταθίου: «Ο λαός να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Το αυστηρό μήνυμα του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη για το μεγάλο εθνικό θέμα.

Σε δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό, καλεί τον λαό ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος μιλώντας στο “ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ” διατράνωσε τη φωνή του για τα ιδανικά και τις αξίες της Ελλάδας.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του ο κ. Ευστάθιος καταθέτει την προσωπική του άποψη για τα συλλαλητήρια, αλλά και τη στάση της Εκκλησίας για το θέμα. Παράλληλα, ζητά από τους διοργανωτές να μην επιτρέψουν σε κανέναν να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις μεγάλες αυτές συγκεντρώσεις, που αφορούν ένα εθνικό θέμα και στις οποίες δεν πρέπει να μπουν κομματικές ταμπέλες.

Αναλυτικά, ο κ. Ευστάθιος ανέφερε:

– Σεβασμιώτατε, είδαμε στην Θεσσαλονίκη εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους για την Μακεδονία. Πως κρίνετε αυτή τη μαζικότητα της διαδήλωσης;
«Ο Χριστιανικός κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος με εθνικά θέματα και όταν δε φτάνουμε να διαπραγματευόμαστε το όνομα της Μακεδονίας μας πολύ καλά κάνει και βγαίνει στο δρόμο. Αυτό είναι πηγαίο και ξεκινά από την αγάπη του λαού για την πατρίδα μας. Μην απεμπολήσουμε τα δικαιώματα που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. Να μη ζημιώσουμε την πατρίδα μας, οφείλουμε να είμαστε πιστοί στα ιδανικά της».

– Στις 4 Φεβρουαρίου θα γίνει ένα νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Τι έχετε να πείτε για το νέο ραντεβού που έχει δοθεί;
«Αρχικά, πρέπει να πως ένα μεγάλο μπράβο στο λαό που συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Εύχομαι το συλλαλητήριο της Αθήνας να είναι μεγαλύτερο και καλώ το λαό να συμμετάσχει σε αυτό».

– Ποια στάση πρέπει να κρατήσει η Εκκλησία;
«Η Εκκλησία είναι μάνα. Η Εκκλησία ως διοικούσα πρέπει να συζητάει με το λαό ώστε και ο λαός να έχει πρόσβαση στα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Εν τω μεταξύ θα ήθελα να υπογραμμίσω να μην υπάρξει ίχνος πολιτικοποίησης αυτών των συλλαλητηρίων και να σεβαστούμε την αναγκαιότητα και τη σοβαρότητα του μεγάλου αυτού εθνικού θέματος. Κάτω τα χέρια από την πολιτικοποίηση του συλλαλητηρίου καθώς τελευταία υπήρξαν σημάδια πολιτικοποίησης από συγκεκριμένα πρόσωπα που μίλησαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Εύχομαι οι διοργανωτές να λάβουν τα μέτρα τους».

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.