Τρείς νεκροί και 40 τραυματίες τον Ιανουάριο στην Πελοπόννησο Αύξηση παρουσίασαν τα τροχαία σε ένα χρόνο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου 2018, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, δημοσίευσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Τροχαία ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 33 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 22 που σημειώθηκαν το 2017. Ειδικότερα σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, όσα και τον Ιανουάριο του 2017, καθώς και 31 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 20 τον Ιανουάριο του 2017.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 43 παθόντες (έναντι 26 τον Ιανουάριο του 2017). Ειδικότερα καταγράφηκαν: Τρείς νεκροί, έναντι 2 τον Ιανουάριο του 2017, 40 ελαφρά τραυματίες, έναντι 24 τον Ιανουάριο του 2017.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβιάσεις σήμανσης, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, παραβίαση προτεραιότητας, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών και υπερβολική ταχύτητα.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας και οι Υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ επιπλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιανουάριο του 2018, συγκροτήθηκαν 477 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 12.302 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 154 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και (2.271) επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 1.649 για υπερβολική ταχύτητα, 183 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 173 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 48 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 60 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 4 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 29 για παραβίαση σηματοδότη, 87 για ΚΤΕΟ, 15 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 9 για αντικανονικούς ελιγμούς και 14 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.