Το μεγάλο Καρναβάλι της Λακωνίας  την Κυριακή στις Κροκεές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

27752561 1824293660923345 43762997542943447 nΟι Κροκεές έχουν ένα σημαντικό δώρο πολιτισμού στην λαϊκή τους παράδοση που λέγεται  «Καρναβάλι». Με οργανωμένη μορφή διανύει τον 57ο χρόνο ύπαρξης ενώ ανεπίσημα μετρά αιώνες, όταν με Διονυσιακές τελετουργίες ο κόσμος υποδεχόταν τον ερχομό της Άνοιξης, την Αναγέννηση της Φύσης και των ανθρώπινων ψυχών και έπειτα ήταν οι φωτιές στις «ρούγες» με τα «μπαρμπουτόματα» και τα γλέντια!

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και ώρα 4:30΄ μμ.

Χαρακτηριστικά του Κροκεάτικου Καρναβαλιού είναι οι χειροποιήτες κατασκευές των «Αρμάτων» όπως τις λέμε αποτελούμενες από σύρμα, σίδερο, ξύλο, εφημερίδα, κόλλα και χρώματα. Είναι προϊόντα συλλογικής και εθελοντικής εργασίας νέων ανθρώπων, παιδιών, μεγάλων ανθρώπων με γνώσεις τεχνικές και καλλιτεχνικές σε όλους τους τομείς. Η ομάδα των κατασκευαστών μαζί με όλα τα παιδιά που μαθητεύουν δίπλα τους στο εργοτάξιο της «Δεξαμενής», έχουν πάθος και όραμα για το καρναβάλι και για τον τόπο τους. Είναι τα παιδιά και τα εγγόνια, τα δισέγγονα όλων εκείνων που το δημιούργησαν, το θεσμοθέτησαν, το διατήρησαν και μας το παρέδωσαν. Η παροχή οικονομικής στήριξης από τους Κροκεάτες της ομογένειας και τους απανταχού κατοικούντες, η τοπική κοινωνία, ο Δήμος Ευρώτα, ο κόσμος της Λακωνίας είναι βασικός παράγοντας για την συνέχεια του ιστορικού Καρνάβαλου, μέσω λαχείου που διακινεί.

Ο φορέας υλοποίησης του Καρνάβαλου αν και αριθμεί λίγα χρόνια κάνει προσπάθεια και επικεντρώνει στην προστασία του πολιτιστικού μας πλούτου, στην αέναη ροή ενός ιστορικού θεσμού που θα κληρονομήσουν οι επερχόμενες γενιές.

Πηγή κειμένου ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.