Εντυπωσιακή «αστροβραδιά» στο Δαφνί και κυνήγι κρυμμένου «αστερισμού»!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δημοτικού Σχολείου Δαφνίου, η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης διοργάνωσε την Τετάρτη 9 Μαΐου «αστροβραδιά» στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Τα παιδιά με τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς έκαναν μάθημα ουρανογραφίας και παρατήρησαν από το τηλεσκόπιο ουράνια αντικείμενα, όπως ο Δίας και το σφαιρωτό σμήνος Μ13.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αστρονομίας που υλοποιούνται στο σχολείο με υπεύθυνες τις δασκάλες Ιωάννα Ροβολή και Μαριάννα Λάτση.

Οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν με τους μαθητές τις δραστηριότητές τους και όλοι μαζί συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Αστεροσκοπείου Αθηνών Globe at night για τη φωτορρύπανση.

Την Παρασκευή 11 Μαΐου διοργανώθηκε κυνήγι κρυμμένου «αστερισμού» με εκπαιδευτικές δράσεις που περιελάμβαναν παζλ, ακροστιχίδες και κατασκευές.

O Διευθυντής του σχολείου κ. Χιώτης Ι. εκφράζει τις ευχαριστίες του στον πρόεδρο της Α.Ε.Σ. κ. Παναγιώτη Κατσίχτη, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους μαθητές για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους.
Πηγή:apela.gr

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.