Απαγορευτικό κυκλοφορίας στα δάση Πάρνωνα και Ταϋγέτου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιά – Που και πότε επιτρέπεται η πρόσβαση – Αυστηροί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές

Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στα δασικά συμπλέγματα Πάρνωνα, Αν. Ταϋγέτου, Ζάρακα, Αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου, σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2018, κατά τις ημέρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5.

Επίσης, την ίδια χρονική περίοδο και με δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 και 5, απαγορεύεται η διέλευση περιπατητών στο φαράγγι του Οιτύλου, από ΕΟ Αρεόπολης-Καλαμάτας μέχρι την ΙΜ Σπηλαιώτισσας, καθώς και η διέλευση οχημάτων στο δρόμο από Μονή Δεκούλου προς Φαβάτου. Εξαιρούνται του μέτρου της απαγόρευσης, κάτοικοι και κτηνοτρόφοι που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες θέσεις εντός των ανωτέρω δασικών συμπλεγμάτων καθώς και οι έχοντες ειδική άδεια του δασαρχείου της περιοχής.

Επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων καθ’ όλο το 24ωρο στους κατωτέρω δρόμους:

Δασικό Σύμπλεγμα Πάρνωνα
1. Από Καρυές προς Αγ. Πέτρο Κυνουρίας Π.Ε. Αρκαδίας
2. Από Βαμβακού μέσω του δάσους προς Αγ. Πέτρο, προς καταφύγιο Ε.Ο.Σ., προς Καστάνιτσα, προς Πολύδροσο,        προς Αγριάνους και προς Καλλιθέα.
3. Από καταφύγιο Δασαρχείου Σπάρτης προς Αγ. Βασίλειο, Πλατανάκι, Παλαιοχώρι και Κοσμά.
4.  Από Πολύδροσο μέσω θέσης « Ψητό » προς Κοσμά.
5. Από Βασαρά προς Βέροια – Πολύδροσο – Μονή Αγ. Αναργύρων.

Δασικό Σύμπλεγμα Αν. Ταϋγέτου
1. Από Μυστρά προς Ταϋγέτη μέχρι Κατασκηνώσεις.
2. Από Ανώγεια προς Σωτήρα, Σοχά, Αναβρυτή – Αγ.     Ιωάννη.
3. Από Παλαιοπαναγιά προς θέση « Μαγγανιάρη » μέχρι     τη θέση « Βάρδα » και καταφύγιο Ταϋγέτου.
4. Από Ξηροκάμπι μέχρι Κουμουστά.
5. Από Γοράνους μέχρι Μονή Γόλας.

Από την προηγουμένη ημέρα όταν δημοσιοποιείται ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), θα παρουσιάζονται οι περιοχές που θα εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, εκδρομέων. Δελτίο τύπου θα εκδίδεται από το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας από την προηγουμένη ημέρα, για την ενημέρωση του κοινού

Τονίζεται ότι οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Τέλος, ενημερώνονται οι πολίτες της Λακωνίας, ότι καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου θα διενεργούνται έλεγχοι από εξουσιοδοτημένα όργανα, με την ΠΕ Λακωνίας να απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες «να συνδράμουν το έργο και την προσπάθεια των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων, ώστε η αντιπυρική περίοδος να στεφθεί από επιτυχία».

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.