Αυξήθηκε ελαφρώς η τιμή του ελαιολάδου στη Λακωνία. Στα 3,12 ευρώ έκλεισε η τελευταία εμπορική πράξη στον Δ. Μονεμβασίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αγορά ελαιολάδου, αν και τα επίπεδα τιμών δεν αγγίζουν τα περυσινά επίπεδα. Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με το agronews.gr, η τελευταία εμπορική πράξη που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στον Δ. Μονεμβασίας διαμορφώθηκε στα 3,12 ευρώ, ήτοι κατά δυο λεπτά αυξημένη συγκριτικά με το τελευταίο διάστημα. Παρ’ όλα αυτά, οι ποσότητες ελαιολάδου είναι περιορισμένες, καθώς αναλογούν σε περίπου 28 έως 30 τόνους ανά συνεταιρισμό. Όπως ανέφερε o πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μολάων – Πακίων, κ. Παναγιώτης Ντανάκας, «η ζήτηση είναι  συγκρατημένη. Έχει εμφανιστεί μια ιταλική  εταιρεία στην περιοχή, η οποία ψάχνει για καλά ελαιόλαδα αλλά σε περιορισμένες ποσότητες. Υπάρχουν τα περιθώρια το 3,12 να γίνει 3,15 πάντως, αλλά αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας, κ. Νίκος Προκοβάκης, υποστήριξε ότι   «έχουμε ένα κλείσιμο της ψαλίδας», καθώς όπως είπε το φάσμα τιμών κυμαίνεται -πλέον- ανάμεσα στα 2,95 με 3,15 ευρώ ανά κιλό (από 2,75 – 3,10). Ο κ. Προκοβάκης πρόσθεσε ότι «έχουμε ένα κλείσιμο της ψαλίδας από τα 40 λεπτά στα 20 ανάμεσα στα καλύτερα ελαιόλαδα και στα λιγότερο καλά, όμως ενώ έχουμε ξεφύγει από το 2,70, τα ελαιόλαδα με πολύ καλή ποιότητα φεύγουν σε λιγότερες ποσότητες».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΕΑΣ σημείωσε: «Υπάρχει μια κακή νοοτροπία, όταν αρχίζει να αυξάνει η ζήτηση, οι παραγωγοί δεν πουλάνε αναμένοντας μια καλύτερη τιμή. Αν δεν υπήρχε αυτό, δεν θα είχαμε σήμερα τα αποθέματα που έχουμε, τα οποία είναι μεγαλύτερα από την αντίστοιχη περίοδο άλλων ετών».

Με πληροφορίες από agronews.gr

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.