Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα,μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου Η. Παναγιωτακάκου ζητά ομόφωνα από την ΔΕΗ για τις αρδευτικές γεωτρήσεις.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα,μετά από πρόταση του δημοτικου συμβούλου Κου Η. Παναγιωτακάκου ζητά ομόφωνα από την ΔΕΗ για τις αρδευτικές γεωτρήσεις:
– Την παράταση της προθεσμίας πέραν της 30ης Aπριλίου 2019
– Απλοποίηση των διαδικασιών της ΚΥΑ υπ’αριθμ. 140424/06.03.2017
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ από τους πραγματικούς αγρότες και παραγωγούς.

———————————————————————
ΠΡΟΣ :
1) Δ.Ε.Η
2) Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
3) Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Κοιν. Περιφέρεια Πελοποννήσου
ΠΕΔ – Πελοποννήσου
Σε μεγάλη αναστάτωση και δοκιμασία έχει υποβάλει η ΔΕΗ τους αγρότες και του Δήμου Ευρώτα ζητώντας επαναβεβαίωση για τις αρδευτικές εκμεταλλεύσεις, εάν έχουν υποβληθεί αιτήσεις για τις γεωτρήσεις, με βάση μια υπουργική απόφαση από τον Μάρτιο του 2017, ώστε να συνεχιστεί η χορήγηση και διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ.
Με μια επιστολή στην οποία η ΔΕΗ ζητά, βεβαιώσεις, άδειες χρήσης, δελτία και όχι μόνο αυτά. Η ΔΕΗ ζητά βεβαιώσεις για το είδος της καλλιέργειας, ζητά γεωγραφικές συντεταγμένες, ζητούν ΑΦΜ, ταυτότητα, διαβατήριο κ.λ.π. ζητά αν έγινε αλλαγή χρήστη, ζητούν νέα σύμβαση, βάζοντας μάλιστα ως προθεσμία την 30-9-2018, διαφορετικά θα κάνουν διακοπή της παροχής!!!
Υπενθυμίζουμε ότι οι αγρότες που θέλουν να εκδώσουν άδεια χρήσης νερού θα πρέπει να καταθέσουν φάκελο στο δήμο που ανήκουν, στον οποίο θα υπάρχει μεταξύ άλλων τοπογραφικό με τις συντεταγμένες της γεώτρησης, αριθμό στρεμμάτων που αρδεύει και είδος καλλιέργειας. Από το δήμο ο φάκελος θα μεταβιβαστεί στις κατά τόπους Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (επτά σε όλη την χώρα) οι οποίες και εκδίδουν τις άδειες.
Είναι γνωστό ότι:
Η Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αδυνατεί να εκδώσει τις άδειες χρήσης νερού μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου λόγω έλλειψης προσωπικού και μεγάλου όγκου εργασίας. Στην εν λόγω Υπηρεσία υπάρχουν 23.500 περίπου αιτήσεις σε εκκρεμότητα για τις άδειες χρήσης νερού για τις γεωτρήσεις που ζητεί η ΔΕΗ ώστε να επικαιροποιήσει το αγροτικό τιμολόγιο.
Οι δήμοι υποδοχής των ήδη κατατεθειμένων χιλιάδων αιτημάτων προωθούν αυτά με αργούς ρυθμούς λόγω του όγκου εργασίας και σφαλμάτων που διαπιστώνονται στη σύνταξη αυτών .
Οι αγρότες έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά πριν από μερικά χρόνια για τις άδειες χρήσης νερού – αν και δεν έχουν πάρει ακόμη άδειες χρήσης νερού.
Όλες οι γεωτρήσεις είναι νόμιμες, για αυτό εξάλλου τους έχει δοθεί και ρεύμα.
Δεν είμαστε αντίθετοι με την επικαιροποίηση και την διασταύρωση στοιχείων, ώστε το αγροτικό τιμολόγιο να το λαμβάνουν οι πραγματικοί αγρότες.
Όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τις ασφυκτικές προθεσμίες (30/9/2018)που θα λειτουργήσουν τιμωρητικά για τους πραγματικούς αγρότες με το
΄΄κόψιμο΄΄ του αγροτικού τιμολογίου κυρίως λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών και της έλλειψης προσωπικού που εκδίδουν τις άδειες χρήσης νερού
Ζητούμε:
– Την παράταση της προθεσμίας πέραν της 30ης Aπριλίου 2019
– Απλοποίηση των διαδικασιών της ΚΥΑ υπ’αριθμ. 140424/06.03.2017

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.