Συνέντευξη του μαέστρου Χρήστου Κολοβού στο 902.gr για τη συναυλία κλασικής μουσικής που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Για τη συναυλία κλασικής μουσικής, που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, την Τετάρτη 17 Οκτώβρη, στις 19.30 στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό, μίλησε στην κάμερα του 902.gr ο μαέστρος Χρήστος Κολοβός, ο οποίος θα διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στη συναυλία, όπου θα ερμηνευτούν έργα των Αλέκου Ξένου και Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Ο μαέστρος Χρήστος Κολοβός μιλάει για τη συμμετοχή του στη συναυλία που αποτελεί μέρος των εορτασμών για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, για τα έργα που θα ακουστούν στη συναυλία κλασικής μουσικής, αλλά και για τον συνθέτη της Αντίστασης, Αλέκο Ξένο, καθώς και για τους αγώνες και τις πράξεις αντίστασης πολλών αγωνιστών και κομμουνιστών μουσικών.

Στη συναυλία, που θα αποτελείται από δύο μέρη, θα ακουστούν τα έργα:

Αλέκος Ξένος: – «Κύπρος Ελλάδα μας», συμφωνικό ποίημα (1964) – «Ο Διγενής δεν Πέθανε», συμφωνικό ποίημα (1952), αφιερωμένο στον εκτελεσμένο κομμουνιστή Νίκο Μπελογιάννη.

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν: – Συμφωνία αρ. 5, σε ντο ελ., έργο 67 Ι. Allegro con brio ΙΙ. Andante con moto ΙΙΙ. Allegro IV. Allegro

Επίσης, για τη συγκεκριμένη συναυλία, ο συνθέτης, μαέστρος και ενορχηστρωτής Σπύρος Μαυρόπουλος ενορχήστρωσε για μεγάλη ορχήστρα τη «Διεθνή», η οποία θα ακουστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.

Πηγή:902.gr

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.