Νέος τοπικός συνδυασμός για τις Κροκεές “ΕΝΌΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΑΝΆΠΤΥΞΗ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Αγαπητές και αγαπητοί μας χωριανοί
Αποφασίσαμε ως μια ομάδα απλών ανθρώπων να συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου 2019 θέλοντας να βοηθήσουμε στην λύση των προβλημάτων των Κροκεών.
Τιμούμε και εκτιμούμε κάθε συγχωριανό μας που θέλει να συμμετέχει στις τοπικές εκλογές σε όποιο ψηφοδέλτιο και αν βρίσκεται, γιατί πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των δημοτών του χωριού μας.
Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να βρει το χωριό διχασμένο, αλλά ενωμένο, για να γίνει πράξη η συνεργασία όλων μας που ζητούμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη των συγχωριανών μας.
Αυτές οι εκλογές γίνονται με τον νέο νόμο 4555/18 που η εκλογή των Τοπικών Συμβουλίων είναι ανεξάρτητη από την εκλογή των δημοτικών συμβουλίων. Έτσι αποφασίσαμε μόνοι μας, χωρίς υποδείξεις και εξαρτήσεις να διεκδικήσουμε την ψήφο για την επίλυση των προβλημάτων του χωριού μας.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα, υποψήφιο Περιφερειάρχη ή Δήμαρχο. Θα συνεργαστούμε με όποια δημοτική αρχή επιλέξουν οι πολίτες του Δήμου Ευρώτα, γιατί το δημοτικό συμβούλιο έχει τον βασικό ρόλο του Προϋπολογισμού, άρα και την κατανομή των έργων και των χρημάτων για κάθε χωριό.
Δεν ακυρώνουμε το έργο και τις προσπάθειες κανενός που είχε ρόλο στην διακυβέρνηση του τόπου. Όμως οι Κροκεές ως χωριό με ιστορία σε όλους τους τομείς πρέπει να διεκδικήσουν τα περισσότερα και τα καλύτερα και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστούμε για το μέλλον των Κροκεατών και κυρίως της νεολαία μας.
Αυτές είναι οι πεποιθήσεις μας και με το πρόγραμμα που καταθέτουμε ζητούμε την ψήφο των συγχωριανών μας.
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ:
1. ΒΕΛΤΙΩΣΗ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ στην καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, την ύδρευση και την άρδευση:
– Στην καθαριότητα, σωστή συλλογή των απορριμμάτων και καθαρισμός (πλύσιμο) των κάδων.
– Στον ηλεκτροφωτισμό θα διεκδικήσουμε την επέκταση νέων φωτιστικών σημείων, ενώ τον φωτισμό θα τον αναλάβουμε ως τοπικό συμβούλιο σε συνεργασία με τον Δήμο.
– Στην ύδρευση θα διεκδικήσουμε την άμεση εφαρμογή της μελέτης του υπόλοιπου δικτύου του χωριού μας και των περιχώρων αυτού με ταυτόχρονη κατασκευή εφεδρικών δεξαμενών.
– Όμως το βασικό πρόβλημα είναι η αποσύνδεση, σταδιακά, της τροφοδοσίας του Λαγίου και του Βαλτακίου. Γι αυτό θα διεκδικήσουμε, μαζί με την Τ.Κ. Λαγίου, διενέργεια γεωτρήσεων για την αποκατάσταση της ύδρευσής τους.
– Για την άρδευση, επέκταση του δικτύου, νομιμοποίηση των υπαρχουσών γεωτρήσεων και δημιουργία νέων, γιατί η ανάπτυξη του χωριού μας εξαρτάται άμεσα από την παραγωγή μας. Κύριο μέλημά μας θα είναι η δυνατότερη χαμηλή τιμή του κυβικού που θα χρησιμοποιείται για άρδευση.
– Θα αξιοποιήσουμε την “πάγια προκαταβολή” που παρέχεται στα τοπικά συμβούλια για την λύση έκτακτων προβλημάτων του χωριού.
2. ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ – Βιολογικός καθαρισμός : Γνωρίζουμε ότι από το 2014 έχει ξεκινήσει η προμελέτη για το αποχετευτικό δίκτυο (Κροκεών – Δαφνίου)και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Θα αγωνιστούμε για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και να ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.
3. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ: Με την εφαρμογή ολοκληρωμένης μελέτης για την αγροτική οδοποιία των Κροκεών και λόγω της έλλειψης προσωπικού πρέπει, από τον προϋπολογισμό του Δήμου, να δοθεί ειδική δαπάνη για την συντήρηση των αγροτικών δρόμων με πρόσληψη εργολάβων με μηχανήματα έργων (γκρέιντερ κλπ).
Καθαρισμός αγροτικών δρόμων και διάνοιξη αυτών για να μπορούν να κυκλοφορούν άνετα φορτηγά, πυροσβεστικά οχήματα κ.λπ.
4. ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΝΤΡΟΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Εύκολη πρόσβαση και ανάδειξη όλων των ιστορικών και εκκλησιαστικών μνημείων του χωριού μας (Βρύση Διοσκούρων, Πίσω Βρύση, Αγία Βαρβάρα, Άγιος Δημήτριος, Άγιος Γεώργιος, Παναγίτσα κ.ά.)
5. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΡΟΚΕΩΝ: Μετά την έγκριση από την Περιφέρεια και την παραχώρηση από τον κ. Αντώνη Κλώνη το Στάδιο των Κροκεών έπρεπε να έχει κατασκευαστεί ,από τα χρήματα που όλα αυτά τα χρόνια έχει από την Γ.Γ.Α.
Στον προϋπολογισμό του ΝΠΔΔ και του Δήμου Ευρώτα δεν υπάρχει για το 2019 και κάποιοι εκ των Κροκεών, που είχαν ψήφο προτίμησαν να κατασκευαστούν άλλα γήπεδα.
6. ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ
7. ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ &ΤΩΝ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ
8. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΡΟΚΕΩΝ : Στο χώρο του οικοπέδου πρώην Στρατάκη με προγραμματική σύμβαση του Δήμου Ευρώτα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
9. ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΙΣΟΔΩΝ ΤΩΝ ΚΡΟΚΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ:
Συνεργασία και διεκδίκηση από την Περιφέρεια.
10. ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΚΡΟΚΕΩΝ. Δημιουργία περισσότερων κρουνών λήψης νερού σε διαφορετικά σημεία για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Θωρακισμός του χωριού μας με έργα υποδομής από ενδεχόμενη απειλή φωτιάς.
11. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
12. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΠΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ (Υπάρχει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ευρώτα).
13. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ : Κέντρο πολιτισμού και ερασιτεχνικής δημιουργίας καλοκαιρινών εκδηλώσεων εκτός από τον Δήμο Ευρώτα για ολόκληρη την Λακωνία.
14. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (κτήματα, ακίνητα),σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των δωρητών του χωριού μας και όχι άσκοπη χρήση αυτών για άλλους σκοπούς (γραφεία συλλόγων, υπηρεσίες κ.ά.).
15. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (Καρναβάλι ,Βρεττάκεια, Φιλαρμονική, Χορευτικό κ.λ.π). Αγώνας για την αξιοπρεπή στήριξη των συλλόγων μας που όλοι τους έχουν προσφέρει (Δεν θα επιτρέψουμε οι Σύλλογοι να έχουν μηδενική χρηματοδότηση).
Οι στόχοι που καταθέτουμε στο πρόγραμμα δράσης του συνδυασμού μας ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι εφικτοί. Απαιτούν όμως την συνεργασία πρώτα των συγχωριανών μας και των συλλόγων για να διεκδικήσουμε και να συνεργαστούμε με τον νέο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και με τον νέο Περιφερειάρχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους Βουλευτές του Νομού μας.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας που θα δημιουργήσει όρους ανάπτυξης για τις Κροκεές που όλοι αγαπάμε.
Στις εκλογές της 26ης Μαΐου να μας εμπιστευτείτε.
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ για το ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΟΚΕΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:
1. Βενολιά Αγγελική του Νικολάου
2. Γορανίτης Κωνσταντίνος του Ιωάννη
3. Παναγιώτου (Μαραφάτσος) Χρήστος του Σωτηρίου
4. Παντελεάκη Αθηνά του Γεωργίου
5. Παντελεάκης Κωνσταντίνος του Θεοδώρου
6. Παρθύμου Σταυρούλα του Επαμεινώνδα
ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΡΟΚΕΩΝ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.