Ανοικτή Πολιτεία Ευρώτα : Παιδεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ΠΑΙΔΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !

Με συνέπεια , σοβαρότητα και υπευθυνότητα, πρωταρχικά για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής μας αλλά και για κάθε συμπολίτη μας,   οποιασδήποτε ηλικίας, η παράταξή μας, η ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΡΩΤΑ δεσμεύεται να μην  περιοριστεί μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά σε ό,τι περιλαμβάνει η έννοια  ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ .

Δεσμευόμαστε για την  εύρυθμη λειτουργία όλων  των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης ,  φροντίζοντας η Δημοτική Αρχή να ανταποκρίνεται όσο γίνεται καλύτερα στην νόμιμη προβλεπόμενη ευθύνη διοίκησης, επισκευής και συντήρησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας των σχολείων.

 

Με πλήθος δραστηριοτήτων επιδιώκουμε να   υλοποιηθεί η Φιλοσοφία που θέλει το σχολείο να είναι ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  και η εκπαίδευση να αποβλέπει όχι μόνο στην παροχή γνώσεων και στην καλλιέργεια του πνεύματος   των μαθητών αλλά και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας , στη διάπλαση του χαρακτήρα τους και στην γενικότερη  διαπαιδαγώγησή τους.

Δεσμευόμαστε για:

  1. Ορθή κατανομή των πιστώσεων για επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και για την κάλυψη των  λειτουργικών τους δαπανών .
  2. Συνεργασία με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σε θέματα που αφορούν την σχολική κοινότητα.
  3. Εκτέλεση προγραμμάτων διαβίου μάθησης στο πλαίσιο του εθνικού  και περιφερειακού σχεδιασμού .
  4. Προώθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Erasmus για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  5. Οικονομική στήριξη και διευκόλυνση για συμμετοχή των μαθητών σε διαγωνισμούς, πανελλήνιους  και περιφερειακούς.
  6. Επέκταση των σχολικών κτιρίων για κάλυψη ρεαλιστικών παιδαγωγικών  αναγκών.
  7. Στήριξη και στελέχωση των βρεφονηπιακών σταθμών για την ενίσχυση της εργαζόμενης μητέρας.
  8. Οργάνωση φεστιβάλ παιδείας. Για μία εβδομάδα (μέσα Απριλίου ) τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζουν με καλλιτεχνικό τρόπο τις αγωνίες, τις επιδιώξεις και τα οράματα τους. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, καλλιτεχνικές εκθέσεις, έκθεση φωτογραφίας, πρωτότυπη παρουσίαση παραμυθιού, λογοτεχνικών έργων, ντοκιμαντέρ κλπ.
  9. Youth Stage :Ταλαντούχοι νέοι 17 έως 26 ετών με καλλιτεχνικές ανησυχίες ξεδιπλώνουν  το ταλέντο τους με τη στήριξη του Δήμου ( συγγραφή ποιημάτων, διηγήματος, μουσική,  θέατρο , χορός , σκηνοθεσία κλπ)

Σύνθημά μας :

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΙΧΟΥΣ .

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ !

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!  

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.