Με ιδιαίτερη χαρά και πνευματική συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026 στο Έλος Λακωνίας η υποδοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλου στις κατηχητικές συντροφιές της περιοχής. Ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα και απηύθυνε πατρικό λόγο προς τα παιδιά, γεμάτο αγάπη, πίστη και ελπίδα.
Η κοινή προσευχή ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία, το κέντρο και την πηγή της εκκλησιαστικής ζωής, και στη συνέχεια ακολούθησε η μετάβαση στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Έλους, όπου τελέσθηκε με τάξη και ευλάβεια η ακολουθία της ευλογίας της βασιλόπιτας των κατηχητικών συντροφιών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ευρώτα κ. Παναγιώτης Λυμπέρης, κ. Αθανάσιος Γρεβενίτης και κ. Αργυρώ Γκουβούση, οι οποίοι στηρίζουν διαχρονικά το έργο που επιτελείται για τα παιδιά, την οικογένεια και την παιδεία.
Η συνεργασία Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με κοινό προσανατολισμό τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, αποτελεί μήνυμα ελπίδας και ενότητας για την τοπική κοινωνία.

Trending
Δευτέρα, 17 Αυγούστου - 🎶 Παραδοσιακό γλέντι στις Κροκεές – Μια μεγάλη μουσική βραδιά!
- Γιορτές για κάποιους, χρυσή ευκαιρία για τους διαρρήκτες
- Ντίνος Χριστοφιλάκης – Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η εξόδιος ακολουθία
- Θλίψη για την απώλεια του Ντίνου Χριστοφιλάκη
- Νέα επιχειρηματική αρχή στις Κροκεές – DirectPay Spot στον χώρο του παλιού φαρμακείου Παυλάκου
- Η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αγίας Παρασκευής στις Κροκεές
- Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Καράντζαλη
- Πρώτες Βοήθειες και Χρήση Απινιδωτή στις Κροκεές – Μια γνώση που σώζει ζωές
