Απεβίωσε η Σοφία Μαχαίρα από το Φάρο Κροκεών.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ι.Ν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Φάρο Κροκεών την Παρασκευή 1 Αυγούστου, ώρα 11 π.μ.
Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της αδερφής της Γεωργίας.
“Υστατος αποχαιρετισμος στη αδελφη μου Σοφια Μαχαιρα Στρατηγακου. Αύριο στις 11πμ στην εκκλησια του Σωτηρος στον Φαρο Κροκεων τελείται ή κηδεία της μεγάλης μου αδελφής Σοφίας συγ Γεωργίου Μαχαιρα πρώτο παιδί του Πατερα μας Θεοδώρου Γεωρ Στρατηγακου, γνωστού μαχητή της Εθνικής Αντίστασης στους κόλπους του ΕΛΑΣ..
Για την αντιστασιακή δράση του πατέρα μας ή ίδια σε ηλικία 12 ετών φυλακίστηκε για 3 χρόνια στις γνωστές φυλακές στα αλώνια Κροκεων, από τον γνωστο της *Χ *Γιάννη Παυλάκο μαζι και με αλλους χωριανούς αντιφρονούντες αντιστασιασιακους.
Μετα την αποφυλάκιση της ήλθε στη Κοκκινιά που όλη η οικογένεια μας ειχε εκδιωχθεί εν μια νυχτι από τις Κροκεες..η μανα μας βασανίστηκε αλύπητα και γλύτωσε την εκτέλεση από τύχη… Ήταν το δεξί χέρι της μάνα μας σε όλες τις δουλιες στην μετέπειτα πορεία μετά και τον Εμφυλιο. Με τον σύζυγό της Γεώργιο Μαχαιρα απέκτησαν 2 παιδιά και 4 εγγόνια.
Αδελφή μου σε αποχαιρετώ σε ασπάζομαι με σεβασμό, λόγω ειδικών συνθηκών δεν θα παρίσταμαι στο ύστατο ταξίδι σου Στον κατω κοσμο που θα πας θα σε περιμενουν με αγκαλιές, πατέρας, αδελφός, που φύγαν απο βολι εχθρικό. Και προπαντός την Μάνας μας που περασε τα βασανα του Ιώβ κατά την εποχή του φασισμού και εμφυλιου.
Σοφια με ακούς!!! κάνε μια αγκαλιά από μένα σε όλους του αδικοχαμένους μας και ειδικά στο Αδελφό μας τον Γιώργο που κουβαλάω το ονομα του σαν Φυλακτο. Δεν θα προδωσω τα ιδανικά του μέχρι που περπατώ επί γης!
Καλό παράδεισο αδελφή μου..Η μικρή σου αδελφή Γεωργια Θεοδωρου Στρατηγακου.”
Το krokees.gr εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους της.