Οι συντάξεις χηρείας στη Βουλή: Αμετακίνητη η Κυβέρνηση
Από τις απαντήσεις και την θέση του αρμόδιου Υπουργού κ.Πετρόπουλου στην Βουλή των Ελλήνων στην Επίκαιρη Ερώτησή μου σχετικά με τις δυσμενείς συνέπειες που προκαλεί η εφαρμογή του άρθρου 12 του ασφαλιστικού νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου), προέκυψε η άρνηση βούλησης του για επανεξέταση ή τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου, προκειμένου να αρθούν οι τραγικές συνέπειες που δημιουργεί σε χήρες ηλικίας κάτω των 55 ετών.
Ειδικότερα, για τις συντάξεις χηρείας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ.Πετρόπουλος μη αποδεχόμενος τις ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης του επαγγέλματος τους απήντησε ότι, πριν την ψήφιση του νόμου είχε συζητήσει για το θέμα με «Ομοσπονδία Στρατιωτικών», η οποία συμφώνησε με την ρύθμιση και μάλιστα όπως τόνισε ο κ.Υπουργός, για τον λόγο αυτό, τον τιμήσανε στην ΛΑΕΔ.
Θέλω να δηλώσω ότι, θα συνεχίσω τον κοινοβουλευτικό μου αγώνα, προκειμένου να καταστήσω την εν λόγω διάταξη κοινωνικά δικαιότερη, ώστε να αποτραπούν τραγικές καταστάσεις και φτωχοποίηση οικογενειών.
Επισημαίνω επίσης ότι, με τον νόμο Κατρούγκαλου για πρώτη φορά η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποσυνέδεσε τις συντάξεις των εν αποστρατεία στελεχών από τους αντίστοιχους μισθούς των εν ενεργεία στελεχών καθιστώντας τους απλούς συνταξιούχους του Δημοσίου, με αποτέλεσμα οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων που αποστρατεύτηκαν στις πρόσφατες κρίσεις να λάβουν σύνταξη περίπου 1200 ευρώ, απαξιώνοντας τις υπηρεσίες που αυτοί έχουν επί 40 χρόνια προσφέρει στην Πατρίδα μας.
Τέλος, θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Καμμένου για τα ανωτέρω, ο οποίος συνεχίζοντας να στηρίζει σθεναρά την Κυβέρνηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αρκέστηκε στην συνήθη τακτική του με την αποστολή επιστολών, δίχως ανταπόκριση, θεωρώντας έτσι ότι έπραξε το καθήκον του απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ψευτοπαλληκαριές και λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο.