Στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει τη Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας, πανηγυρίζει η φερώνυμη ιερά μονή στην Αν. Μανή. Η Ιερά Μονή Παναγίας της Γιάτρισσας είναι κτισμένη στην κορυφογραμμή του Ταϋγέτου, σε υψόμετρο 1.000 μ. στα σύνορα των νομών Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πιστών που επιθυμούν να μεταβούν στην ΙΜ Παναγίας Γιατρίσσης ανακοινώνεται το πρόγραμμα των ακολουθιών, αλλά και οι ώρες που θα είναι ανοιχτή για τους πιστούς η ιερά μονή.
Ειδικότερα, στο διάστημα 1 έως 10/9, κάθε απόγευμα στις 17:00, θα τελείται η ακολουθία του εσπερινού, ενώ κάθε πρωί, από 07:00 – 09:00, θα τελείται ο όρθρος και η θεία λειτουργία Το μοναστήρι θα είναι ανοιχτό για τους πιστούς τις ώρες 06:00 – 13:00 και 16:00 – 20:00.
Πρόγραμμα εορτής
Πέμπτη 7/9
19:00 – 21:00: Μέγας πανηγυρικός αρχιερατκός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μάνης κκ Χρυσοστόμου
22:00: Έναρξη ιεράς αγρυπνίας
Η ιερά μονή θα παραμείνει ανοιχτή για τους προσκυνητές, καθ’ όλη τη διάρκεια τη νύχτα της 7ης Σεπτεμβρίου
Παρασκευή 8/9
07:00 – 10:30: Όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μάνης κκ Χρυσοστόμου
10:30: Λιτάνευση της ιεράς εικόνος στους χώρους της μονής
17:00: Μεθέρτος εσπερινός
Σάββατο 9/9
07:00 – 09:30: Όρθρος και θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο της ιεράς μονής.