Τηλεδιάσκεψη έλαβε χώρα εχθές 7 Απριλίου 2021 με καλεσμένους τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, τα μέλη των τοπικών οργανώσεων Γυθείου Μανης Ευρώτα Μονεμβασιάς και συμμετείχαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ευρώτα διαφορετικών παρατάξεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας κος Αραχωβιτης.
Παρευρέθηκε στη διάσκεψη και ο πρώην υπουργός του ΣΎΡΙΖΑ Κος Φάμελος.
Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν το περιβάλλον και ιδιαίτερα τα αιολικά πάρκα στη Μάνη και το εργοστάσιο σκουπιδιών στον Ευρώτα.
Εγινε γόνιμη συζήτηση και στα συμπεράσματα καταγράφονται η κάθετη αντίθεση των μελών της τοπικής κοινότητας Λακωνίας.
Λάκωνες δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στις ανεμογεννήτριες και στο εργοστάσιο σκουπιδιών με τεκμηριωμένες απόψεις για τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις και τα υπόλοιπα αρνητικά στην περιοχή μας γεγονός που μάλλον έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον πρώην υπουργό καθώς υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις επί του θέματος.
Το συμπέρασμα είναι η αταλάντευτη στάση ενάντια στις ανεμογεννήτριες Μάνης και στο σκουπιδοεργοστάσιο από όλους τους Λάκωνες που παρευρέθηκαν στην τηλεδιάσκεψη.
Γ.Δ.Π.