Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/5, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 1.027 άτομα, εκ των οποίων τα 744 ήταν ημεδαποί και τα 283 αλλοδαποί, καθώς και σε 889 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 197 άτομα, από τα οποία 111 ήταν ημεδαποί και 86 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 98 άτομα.
Πιο αναλυτικά στη Λακωνία συνελήφθησαν 16 άτομα και ειδικότερα: Ένας αλλοδαπός για ναρκωτικά, ένας ημεδαπός Λακωνία για καταδικαστικό έγγραφο, τέσσερις ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ένας ημεδαπός για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνίαση κλοπής
και οδικοί έλεγχοι
Εξιχνιάστηκε ακόμα στη Λακωνία, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία περίπτωση κλοπής στο όχημα ενός άνδρα, που είχε γίνει στις 24/12/2017 στη Σπάρτη. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 39χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στους νομούς της Πελοποννήσου βεβαιώθηκαν συνολικά 390 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ στη Λακωνία κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.