Close Menu
  • Αρχικη
  • Τοπικα Νεα
  • Αθλητικα
  • Ελλαδα
  • Νεα Κροκεων
  • Ομογενεια
  • Υγεια
  • YouTube
  • Επικοινωνία
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Επαναληπτική Γενική Συνέλευση και εκλογές του Συλλόγου Γονέων Κροκεών
  • “Έφυγε” ένας καλός άνθρωπος
  • Απεβίωσε ο Μίμης Γεωργούλης
  • 40ήμερο μνημόσυνο του Ντίνου Χριστοφιλάκη στις Κροκεές
  • 🏪 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΙΣ ΚΡΟΚΕΕΣ!
  • Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μαέστρος και συνθέτης Μάριος Τζινιόλης
  • ΛΑΓΙΟ-ΒΑΛΤΑΚΙ: Μετά από δεκαετίες ολοκληρώθηκε ένα έργο ζωτικής σημασίας – Λύθηκε το πρόβλημα της υδροδότησης
  • ΛΑΓΙΟ: Μετά από δεκαετίες, λύθηκε ένα πρόβλημα ζωτικής σημασίας – Ολοκληρώθηκε η υδροδότηση της Κοινότητας
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου
KROKEES.GR
  • Αρχικη
  • Τοπικα Νεα
  • Αθλητικα
  • Ελλαδα
  • Νεα Κροκεων
  • Ομογενεια
  • Υγεια
  • YouTube
  • Επικοινωνία
KROKEES.GR
You are at:Home»Τελευταια Νεα»Το Κέντρο Νόησις στο 2ο Παγκόσμιο συνέδριο Γενετικής

Το Κέντρο Νόησις στο 2ο Παγκόσμιο συνέδριο Γενετικής

0
By admin on 19 Οκτωβρίου, 2016 Τελευταια Νεα

shutterstock_107572736-640x360Το θεραπευτικό Κέντρο της Λακωνίας, Νόησις, συμμετέχει ενεργά στο 2ο Παγκόσμιο συνέδριο Γενετικής, Γηριατρικής και έρευνας Νευροεκφυλιστικών νόσων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από τις 20 ως τις 23 Οκτωβρίου.
genedis_logoΤο εργαστήριο της Βιοπληροφορικής και ανθρώπινης ηλεκτροφυσιολογίας του τμήματος πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διοργανώνουν και παρουσιάζουν το 2ο Παγκόσμιο συνέδριο με θέμα « Genetics, Geriatrics and Neurodegenerative Diseases Research ». Το συνέδριο περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία θεματολογίας και παρουσίασης καινοτόμων τεχνικών, πρόληψης, θεραπείας και έρευνας όσον αφορά την γήρανση και γενικότερα τις νευρολογικές διαταραχές και τις εκφυλιστικές νόσους.

Ένας μεγάλος αριθμός από γνωστούς Έλληνες και διεθνείς επιστήμονες, απαρτίζει την επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου τονίζοντας και εμπλουτίζοντας αυτήν την ελληνική πρωτοβουλία.
Το συνέδριο, το οποίο είναι το μοναδικό στον κόσμο που περιλαμβάνει, αναπτύσσει, συνδυάζει και παρουσιάζει τρία καινοτόμα θέματα, αυτά της Γηριατρικής, της Γενετικής και της Νευρολογίας, επικεντρώνεται στις πιο πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την έρευνα και την πρόληψη των Νευροεκφυλιστικών διαταραχών( π.χ. Άνοια, Νόσος Parkinson, Altzheimer κ.α.). Η παρουσίαση ξεκινάει από την πρόοδο στο πεδίο της έρευνας και τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις και καταλήγει ως τις κλινικές φαρμακευτικές εφαρμογές και τα αποτελέσματα αυτών.
Ενδεικτικά θέματα που θα συζητηθούν και θα παρουσιαστούν στο συνέδριο είναι:
– Γηριατρική
– Νευροεκφυλιστικές νόσοι
– Γνωστικά θέματα και μνήμη
– Άννοια
– Εγκεφαλικές διαταραχές
– Διαταραχές ύπνου
– Χρόνιες παθήσεις
– Ψυχιατρικές διαταραχές
– Κλινική νευροφυσιολογία
– Η επιστήμη της Νανοτεχνολογίας
– Φυσιολογία εγκεφάλου
– Ανάλυση γονιδιακής έκφρασης
– Διαγνωστικοί βιοδείκτες ανθρώπινων ασθενειών
– Έρευνα και ανάπτυξη κυτταρικών στελεχών
– Θεραπείες κυττάρων
– Διαγνωστικές και θεραπευτικές μέθοδοι
Κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν τις τελευταίες μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της επιστημονικής έρευνας για τους νέους στόχους των φαρμάκων, για την ανάπτυξη νέων βιοδεικτών με σκοπό νέων τεχνικών απεικόνισης και νέων μεθόδων για έγκαιρη διάγνωση των Νευροεκφυλιστικών διαταραχών, αλλά και για πολλά άλλα επιστημονικά επιτεύγματα.

Το Θεραπευτικό Κέντρο Νόησις, γνωρίζοντας ότι η θεραπευτική αποκατάσταση δεν είναι παιχνίδι, επενδύει στο πιο πολύτιμο εργαλείο. Την γνώση και την συνεχή κατάρτιση, στηρίζοντας και δείχνοντας σεβασμό και ενδιαφέρον στους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Γνωρίζοντας την ευαισθησία και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Νευρολογικές παθήσεις και Νευροεκφυλιστικές διαταραχές, συμμετέχει ενεργά στην μελέτη, την έρευνα και την αποκατάσταση αυτών των παθήσεων. Εξελίσσοντας συνεχώς το έργο και τις υπηρεσίες του, το θεραπευτικό κέντρο Νόησις, παρακολουθεί, εισάγει και εφαρμόζει τις νέες τεχνικές αποκατάστασης για τους ασθενείς με Νευρολογικές και Νευροεκφυλιστικές παθήσεις, υλοποιώντας έτσι ολοκληρωμένα θεραπευτικά προγράμματα.
Πληροφορίες για το συνέδριο θα βρείτε στο : http://www.genedis.eu/

Πηγη:flynews.grgenedis_logo

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
admin

Related Posts

Reunion αποφοίτων Λυκείου Κροκεών 1985: Μια παρέα που ο χρόνος δεν κατάφερε να χωρίσει

Καλά Χριστούγεννα από το krokees.gr 🎄

Πιερρακάκης: Στο «τιμόνι» και του ESM μετά την ανάληψη της προεδρίας του Eurogroup

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Καιρός
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Facebook
Facebook
πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Πρόσφατα άρθρα
  • Επαναληπτική Γενική Συνέλευση και εκλογές του Συλλόγου Γονέων Κροκεών
  • “Έφυγε” ένας καλός άνθρωπος
  • Απεβίωσε ο Μίμης Γεωργούλης
  • 40ήμερο μνημόσυνο του Ντίνου Χριστοφιλάκη στις Κροκεές
  • 🏪 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΙΣ ΚΡΟΚΕΕΣ!
Καιρός
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Kατηγορίες

© Copyright 2020 krokees.gr – All Rights Reserved

© Copyright 2020 krokees.gr - All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.