Παράσταση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη για την τιμή του γάλακτος.Οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου διεκδικούν και απαιτούν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), αναλογιζόμενο το πρόβλημα με την μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου αλλά και του γίδινου γάλακτος, καλεί τους κτηνοτρόφους της Πελοποννήσου, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι.

Η ΟΑΣΠΠ αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Φαίνεται ξεκάθαρα, ότι η δίκαιη ανάπτυξη που μας πλασάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγεί τους κτηνοτρόφους, γρηγορότερα στην εξαθλίωση και τον αφανισμό. Η ανάπτυξη για την οποία μιλούν,  αφορά την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων στην χώρα μας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, μπροστά στην κερδοφορία τους, ασκούν πίεση για μείωση της τιμής του γάλακτος ενώ την ίδια στιγμή εισάγουν εισαγόμενο γάλα κυρίως από τα Βαλκάνια.

Στόχος της κυβέρνησης- Ε.Ε- μονοπωλίων, είναι να προχωρήσει πιο γρήγορα η παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια λίγων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων. Οι ακόμα  χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα, τα  πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια, η υπέρογκη φορολογία, η  μεγάλη αύξηση στα ασφάλιστρα(ΟΓΑ) και άλλα χαράτσια,  φέρνουν πιο κοντά το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.  

Μπροστά στους σχεδιασμούς τους, εμείς οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, υψώνουμε τοίχος αντίστασης. Δεν συμβιβαζόμαστε, παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που μας εξοντώνει.   

Απαιτούμε:
– Κατώτατη εγγυημένη τιμή στο γάλα και στο κρέας.
– Άμεση πληρωμή των προϊόντων μας με την παράδοση.
– Να σταματήσουν τώρα οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων στα οποία η χώρα  μας είναι πλεονασματική.
– Κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια»

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.