Εξελίσσεται σε ολοκληρωμένη μονάδα υγείας η ΤΟΜΥ Σπάρτης Σε νέο καθεστώς λειτουργίας από τις 19 Μαρτίου – Τι ανέφερε στον “Λακωνικό Τύπο” ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου ξεκινά η ολοκληρωμένη λειτουργία της 3ης Τοπικής Ομάδας Υγείας της Πελοποννήσου, η οποία βρίσκεται στη Σπάρτη και συγκεκριμένα επί της οδού Όθωνος Αμαλίας 93.

Η  ΤΟΜΥ Σπάρτης, η οποία λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο πιλοτικά, έχει ενισχυθεί και είναι πλέον στελεχωμένη και άρτια εξοπλισμένη με δικό της ειδικευμένο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό. Μέχρι πρότινος, η μονάδα λειτουργούσε με προσωπικό από το Νοσοκομείο Σπάρτης και κέντρων υγείας του νομού, ωστόσο μετά τις προσλήψεις που έγιναν από το Υπουργείο Υγείας, η ΤΟΜΥ γίνεται αυτοτελής με δικό της προσωπικό.

Όπως ανέφερε στον «Λακωνικό Τύπο», ο κ. Δημήτρης Κωστακιώτης, υποδιοικητής της 6ης  Υγειονομικής Περιφέρειας, στη μονάδα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οικογενειακός ιατρός, παιδίατρος, νοσηλευτές, επισκέπτης υγείας, κοινωνικός λειτουργός κ.α., ενώ οι προσφερόμενες ειδικότητες θα διευρυνθούν με νέες προσλήψεις που θα διενεργηθούν το επόμενο διάστημα. Στόχος είναι, ακόμα, η ΤΟΜΥ να πραγματοποιεί παρεμβάσεις στην κοινότητα σε όλη την εδαφική επικράτεια του Δήμου Σπάρτης.

Η μονάδα θα λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 15:00, μέχρι να εκδοθεί νέα οδηγία από τη διοίκηση. Η γραμμή επικοινωνίας με τη γραμματεία της ΤΟΜΥ Σπάρτης είναι 2731026739 και του τηλεφωνικού κέντρου, 2731021793. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας: tomyspartis@1545.syzefxis.gov.gr. ; Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία, από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

Οι ΤΟΜΥ λειτουργούν ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχουν ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, χωρίς διακρίσεις.

Πηγή:ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.