“Έφυγε” ο γιατρός μας Μίμης Κατσέτος.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Στις 30 Ιουνίου η Κροκεάτικη κοινωνία έχασε ένα επίλεκτο μέλος της, τον γυναικολόγο-μαιευτήρα Δημήτριο (Μίμη) Χρ. Κατσέτο.

Ο Δημήτριος Κατσέτος αφιέρωσε τη ζωή του στην επιστήμη του και με την ιδιότητα του γιατρού προσέφερε πολύτιμο έργο. Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1956 και ειδικεύθηκε στην μαιευτική-γυναικολογία στο Νοσοκομείο “Έλενα Βενιζέλου”. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή (PhD) με θέμα “Ιστορία της Τέχνης της Μαιευτικής δια μέσου των αιώνων” υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γεωργίου Πουρναρόπουλου επίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το 1969.

Το 1964 ίδρυσε την ιδιωτική μαιευτική κλινική “Ελευθώ” την οποία διηύθυνε με ακούραστη αφοσίωση και απεριόριστη ενέργεια έως τη συνταξιοδότησή του το 2001, έχοντας φέρει στη ζωή χιλιάδες μωρά.

Οξυδερκής επιστήμων, ήταν πρωτοπόρος στον τομέα του, κατείχε καλά τα ζητήματα της μαιευτικής και των δυσκολιών γονιμότητας και διακρίθηκε για την διαγνωστική του ακρίβεια και την χειρουργική του ικανότητα. Παρ’ ότι έχαιρε υψηλής εκτίμησης ήταν ταπεινός και συμπονετικός προς τους ασθενείς του, κερδίζοντας την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους. Αυτό μαρτυρά η πλούσια και πολύ επιτυχής καριέρα του για πάνω από τέσσερεις δεκαετίες.

Τα τελευταία χρόνια είχε εγκατασταθεί μόνιμα στο Λουτράκι και απολάμβανε τους καρπούς της συνταξιοδότησής του. Μεγάλο πλήγμα γι’ αυτόν ήταν ο θάνατος του γιού του Χρήστου πριν από περίπου ένα χρόνο.

Έσβησε ήσυχα στο σπίτι του και ετάφη στο κοιμητήριο του Λουτρακίου παρουσία συγγενών και φίλων.

Πηγή: ΚΡΟΚΕΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το krokees. gr εκφράζει τα Συλλυπητήρια στους οικείους του και ζητάει Συγνώμη για την καθυστέρηση της ενημέρωσης.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.