Το Ασήμι της «καρδιάς του» παρουσιάζει ο Β. Γεωργούλης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

«Το βιβλίο αυτό το έγραψα με πολλή αγάπη για το χωριό μου. Αυτή την αγάπη μού την έδωσαν οι γονείς μου, που εδώ γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και ταξίδεψαν στον άλλο κόσμο…

Ένα μικρό χωριό, το Ασήμι στο κέντρο τής Λακωνίας, με εξαιρετικούς ανθρώπους που ποτέ δεν απασχόλησαν τις Αρχές. Πάντα επιθυμούσαν και αγωνίζονταν, αυτοί και τα παιδιά τους, να φύγουν από τη φτώχεια και να ζήσουν καλύτερα…

Τη ζωή και τα έθιμα των ανθρώπων της εποχής εκείνης έπρεπε κάποιος να τα γράψει, να τα θυμώνται οι επόμενοι…». Αυτά σημειώνει χαρακτηριστικά στο λιτό προλογικό του σημείωμα ο 90χρονος «έφηβος», Βασίλης Πολυχρόνη Γεωργούλης που μόλις έγινε και συγγραφέας ενός υπέροχου βιβλίου. «Το Ασήμι της καρδιάς μου», το πρώτο του βιβλίο, στις 370 σελίδες του, μάς μεταφέρει μοναδικά στα δύσκολα χρόνια της Λακωνίας, στην καθημερινή ζωή και τα συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα τής περιόδου 1933 – 1949.

Πρόσωπα θρυλικά και γεγονότα συνταρακτικά, με αποκορύφωμα τον αδερφοκτόνο σπαραγμό, παρελαύνουν στις σελίδες του, όπως τα «εισέπραττε» ένας μαθητής, έφηβος, νέος της εποχής εκείνης, που αντιλαμβανότανε άριστα τα συμβαίνοντα γύρω του κι έχει πάντοτε ακέραιο, ως σήμερα, το ακριβό χάρισμα της δομημένης σκέψης, της εκπληκτικής μνήμης και της γοητευτικής αφήγησης.

Το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αδούλωτη Μάνη» του Γιώργου Δημακόγιαννη, στην σειρά «Λακωνία οδός», θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 15/7 και ώρα 8:00 μμ στο Τουριστικό Περίπτερο Γυθείου.

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.