ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΊΕΥΜΑ.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Λάβαμε αυτό το δελτίο τύπου σαν απάντηση σε σημερινό δημοσίευμα του krokees.gr και το επισυνάπτουμε αυτούσιο.

Δελτίο Τύπου
Θέμα: Η αλήθεια και η παραποίηση για την ύδρευση των Κροκεών
Με αφορμή στο μέσον κοινωνικής δικτύωσης Krokees.gr για την καταψήφιση εκ μέρους μου της ύδρευσης των Κροκεών θέλω να δηλώσω προς ενημέρωση των συμπολιτών μου τα εξής:
Ο συντάκτης του κειμένου είναι σίγουρο ότι δεν γνωρίζει την διαδικασία ούτε έλαβε υπόψη του την αιτιολόγηση ψήφου που αφορούσε αποκλειστικά την ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι της Τηλεμετρίας με 1.777.837 ευρώ. Μια υπηρεσία πολυτέλειας και χωρίς υποστηρικτικούς μηχανισμούς για την λειτουργία της.
Είναι αυταπόδεικτο από τα πρακτικά των δημοτικών συμβουλίων ότι όχι απλά δεν είμαι, μαζί με άλλους συναδέλφους μου, αντίθετη, του έργου της ύδρευσης των Κροκεών ,αντίθετα προτείναμε και προκρίναμε την αντικατάσταση όλων των προβληματικών δικτύων των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ευρώτα. Αυτή η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή από την δημοτική αρχή.
Μιας και πρέπει οι συμπολίτες μας των Κροκεών να γνωρίζουν το ιστορικό όλων των αποφάσεων για την ύδρευση του χωριού αναφέρω ενδεικτικά:
– Η μελέτη για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου Τ.Κ Κροκεών εντάχθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ως ώριμη για ένταξη το 2017 με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Ταμείο.
Με την ΑΔΑ:ΨΟ2Κ7Λ1-ΨΤΒ Τρίπολη, 28/06/2018 Α.Π.: 1699 το έργο ΑΠΟΡΡΙΘΗΚΕ γιατί ‘’ γεγονός είναι ότι δεν υποβλήθηκαν από τον Δήμο Ευρώτα όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητήθηκαν με το με αρ. πρωτ. 863/29.05.2018 έγγραφο.’’
(Αναρωτηθείτε ποιός ήταν αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών το 2018 που απορρίφθηκε το έργο από την αδράνεια του Δήμου Ευρώτα).
Το έργο της ύδρευσης των Κροκεών θα βρισκόταν σε φάση υλοποίησης από χρήματα του ΕΣΠΑ αν υπήρχε υπευθυνότητα από τον Δήμο Ευρώτα.
– Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ευρώτα (1/10/2018) ήρθε προς συζήτηση και ψήφιση η ένταξη στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ Ι το θέμα «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ / ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ, ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ»
Όπως βλέπετε το εσωτερικό δίκτυο των Κροκεών απουσιάζει από την συγκεκριμένη απόφαση παρά την πρόταση μελών του δημοτικού συμβουλίου για ένταξή του.
– Η ένταξη του εσωτερικού δικτύου των Κροκεών έγινε εξ ανάγκης αποδεκτή γιατί το Υπουργείο Εσωτερικών απέρριψε την πρόταση του Δήμου γιατί δεν περιείχε καμμία πρόταση αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης.
– Η ένταξη με τηλεμετρία και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των Κροκεών προϋπολογισμού 2.157.837,60 εκ των οποίων το 1.777.837 ευρώ αφορούν την τηλεμετρία, έρχεται με την μορφή δανείου. Δηλαδή το σύνολο του δανείου θα πληρωθεί από τους πολίτες του Δήμου Ευρώτα.
– Ζητήσαμε λόγω του δυσανάλογου δανείου να γίνει διαπραγμάτευση με το ΥΠΕΣ για να ενταχθεί μόνο η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των Κροκεών, δηλαδή 380.000 ευρώ.
Αυτό δεν έγινε αποδεκτό με σταθερή την εμμονή της πλειοψηφίας στην τηλεμετρία ,αντί της συνολικής αντικατάστασης των προβληματικών δικτύων ύδρευσης των χωριών του δήμου ,όπου η σύναψη του δανείου ύψους 2.157.837,60 ευρώ θα πληρωθεί από τα ανταποδοτικά τέλη των συνδημοτών μας και αυτό θα φανεί στο προσεχές μέλλον.
Αυτή την πολιτική καταψήφισα και όχι την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου των Κροκεών, που αν υπήρχε υπευθυνότητα από τους αρμοδίους του Δήμου Ευρώτα σήμερα θα ήταν πράξη ΔΩΡΕΑΝ με χρήματα του ΕΣΠΑ.
Αποστέλλω το δελτίο τύπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Κροκεών για ενημέρωση.
Με εκτίμηση
Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου
Δημοτική σύμβουλος Δ. Ευρώτα
3/12/2020

 

Επικοινωνώντας με τους αρμόδιους λάβαμε τις εξής απαντήσεις.

1ον: Η τηλεμετρία και η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των Κροκεών μπήκαν στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ με 75% χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και 25% από το ταμείο παρακαταθηκών και ΔΑΝΕΊΩΝ.

2ον: Δεν υπογράφει δάνειο ο δήμος Ευρώτα για να γίνει το έργο αλλά υπογράφει ως εγγυητής Καλής εκτέλεσης.

3ον:Η δήθεν πρότασή σας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είναι τύποις καθώς στερείται προκαταρκτικών μελετών η προμελετών και οποιουδήποτε διοικητικού εγγράφου που να τεκμηριώνει την πρόθεση υλοποίησης του έργου.

4ον: Όσον αφορά για το ΕΣΠΑ που έγινε η πρώτη πρόταση ο δήμος Ευρώτα δεν φέρει καμία ευθύνη γιατί δεν πληρούσε το πληθυσμιακό κριτήριο κατά συνεπεια απορρίφθηκε και δεν συνάδει με τον τότε αντιδήμαρχο και με το μηχανικό που συνέταξε τη μελέτη.

Όλα τα άλλα είναι προφάσεις για αμαρτίες.

Απλά ελληνικά ψηφίσατε όχι και προσπαθείτε να το δικαιολογήσετε για τα μάτια του κόσμου.

Άλλωστε μέλη του προηγούμενου Δ. Σ. ήταν και τωρινοί δημοτικοί σύμβουλοι σας και ο γράφων (όχι υπογράφων) το κείμενο……..

Ο νοών νοήτο.

Γ. Δ. ΠΟΛΟΛΟΣ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.