Σπουδαία Εξέλιξη για την Λακωνία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ν. Κρητικός : Εισηγητής στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής  για τις συμβάσεις δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος  

 

Σπουδαία Εξέλιξη και για την Λακωνία

Ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, ως εισηγητής στο σχέδιο νόμου: «Κύρωση των επιμέρους συμβάσεων δωρεάς της από 06.09.2018 σύμβασης δωρεάς μεταξύ του ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας που κυρώθηκε με τον νόμο 4564/2018 (Α΄ 170)», δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς η πρώτη του εισήγηση σε σχέδιο νόμου, αφορά πρώτον τη βελτίωση της ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και δεύτερον διότι σχετίζεται άμεσα με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς ο αείμνηστος Σταύρος Νιάρχος είχε καταγωγή από το χωριό Βαμβακού της Λακωνίας και οι δεσμοί του Ιδρύματος με την περιφέρεια Λακωνίας, είναι δεσμοί αίματος.

Κάνοντας μια ιστορική διαδρομή στην νομοθετική διαδικασία Κυρώσεων συμβάσεων για τις δωρεές του Ιδρύματος προς το Ελληνικό Δημόσιο, ανέφερε ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενέταξε στα πλαίσια των δωρεών του και την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, και η Βουλή των Ελλήνων κύρωσε τη σύμβαση στις 14.11.2019. Ενημέρωσε την Επιτροπή ότι αυτήν την στιγμή εξελίσσεται η προμελέτη του Νοσοκομείου και έχουν αρχίσει οι προκαταρτικές συζητήσεις για τον Οργανισμό και τον Κανονισμό Λειτουργίας του.

Σπουδαία νέα για την Λακωνία και την συνακόλουθη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας του νομού.

Στην εισήγησή του ανέλυσε τα επιμέρους έργα τις συμβάσεις των οποίων η Βουλή καλείται να κυρώσει, ενώ σημείωσε ότι για την έναρξη εκτέλεσης μιας δωρεάς ενός 

έργου απαιτείται Κύρωση με νόμους επιμέρους συμβάσεων, όπου περιγράφονται με λεπτομέρεια οι υποχρεώσεις και των δύο μερών.

Επεσήμανε επίσης ότι η δυναμική, η αποτελεσματικότητα, η ταχύτητα σε συνδυασμό πάντα με την ωρίμανση των έργων μπορούν να προσδώσουν στο πρόγραμμα 

 «Πρωτοβουλία για την Υγεία» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος χαρακτηριστικά πρότυπων ουσιαστικών για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε το χώρο και τις δράσεις της Υγείας και ότι κάθε δωρεά καλύπτει ανάγκες του Κράτους, οι οποίες είναι πολλές.

Στον επίλογό του τόνισε ότι είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο να συζητούν στο ελληνικό κοινοβούλιο για δωρεές και έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα της περίθαλψης υγείας των Ελλήνων πολιτών και την ποιότητα εκπαίδευσης των νέων επιστημόνων μας.

 

                              Με εκτίμηση,

                   

                                  Κρητικός Νεοκλής

                            Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας 

            Νομού Λακωνίας

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.