Τεκμήρια για να ενταχθεί στα μαρτυρικά χωριά ο Άγιος Δημήτριος ζάρακος κατέθεσε ο Νεοκλής Κρητικός στον Υπ. Εσωτερικών.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ.ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΑΡΑΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ

Ο κ.Κρητικός σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής ερώτησης με Α.Π. 7148/9/6/2020 προς τον Υπουργό Εσωτερικών, του παρέδωσε, χθες 2 Ιουλίου, εμπεριστατωμένη μελέτη των συνεργατών του με τίτλο: “Φάκελος Τεκμηρίων: Άγιος Δημήτριος Ζάρακος του Δήμου Ευρώτα, 4 Ιουνίου 1944. Ένα μαρτυρικό χωριό”, προκειμένου να τεκμηριωθεί το αίτημα και να ενταχθεί στο Δίκτυο Μαρτυρικών Χωριών ο Άγιος Δημήτριος Ζάρακος του Δήμου Ευρώτα.

Για να συνταχθεί ο φάκελος, πραγματοποιήθηκε σχετική έρευνα στην τοπική και πανελλήνια βιβλιογραφία, σε ελληνικά αρχεία, αλλά το κυριότερο στα ίδια τα γερμανικά αρχεία της εποχής, τα οποία βρίσκονται στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα. Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων είναι ταυτόχρονα πρόεδρος των Μαρτυρικών πόλεων και χωριών και μέλος της Τριμελούς Επιτροπής του Υπουργείου, η οποία θα εγκρίνει το σχετικό αίτημα του Δήμου, προκειμένου να εκδοθεί στη συνέχεια το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα.

Ο κ.Κρητικός ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ευρώτα κ.Δήμο Βέρδο για τη συνεργασία που είχε όλο αυτό το διάστημα με τους συνεργάτες του, όπως επίσης τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ.Αθανάσιο Παπαδόπουλο για την άριστη συνεργασία και στήριξη!

Ο κ.Θεοδωρικάκος ευχαρίστησε τον κ.Κρητικό για το ιστορικό υλικό και την έρευνα που του παρέδωσε και κάλεσε να τον επισκεφτούν όλοι οι πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες μαζί για να προχωρήσει η διαδικασία!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.