Διάκριση για τον Λάκωνα δρομέα Δημοσθένη Τζανάκο. 2ος σε αγώνα από Δελφούς έως Ρίο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Διεξήχθη από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2020, ο «Δόλιχος Δρόμος» στη διαδρομή Δελφοί  – Αρχαία Ολυμπία (μήκους 255 χλμ). Παράλληλα με την εν λόγω διοργάνωση πραγματοποιήθηκε η 4η διοργάνωση του αγώνα «Πάμε Ρίο» και η 2η διοργάνωση «Ρίο-Ολυμπία».

Σπουδαία διάκριση στον αγώνα «Πάμε Ρίο» πέτυχε ο λακωνικής καταγωγής αθλητής Δημοσθένης Τζανάκος, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση, τερματίζοντας από τους Δελφούς στο Ρίο με επίδοση 12 ώρες και 41’9’’ και μάλιστα κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο Λάκωνας αθλητής, οποίος συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια στον Κλασικό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ανήκει στον ΣΜΑΧ Φειδιππίδη, ο οποίος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Στον σπουδαίο αγώνα υπέρ – απόστασης, ο Σύλλογός μας βγήκε θριαμβευτής με τις εξαιρετικές επιδόσεις του Δημοσθένη και του Σταύρου, καθώς και τη συμμετοχή του Παντελή Σταθάτου, που λόγω τραυματισμού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του (οι μυημένοι γνωρίζουν ότι καμιά φορά η προετοιμασία αξίζει περισσότερο κι από τον αγώνα). Επίσης, άξιοι αναφοράς είναι και οι άλλοι δυο Πατρινοί δρομείς, Ανδρέας Κριπαρόπουλος και Χρήστος Κατσιρόπουλος, που ολοκλήρωσαν αυτή την τιτάνια προσπάθεια».

Ο Δημοσθένης είναι γιος του δημοτικού συμβούλου Πατρών, Νίκου Τζανάκου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τις Κροκεές.

Ο Ν. Τζανάκος είναι αδελφός του γνωστού ασφαλιστή της Σπάρτης Γιώργου Τζανάκου και ετεροθαλής αδελφός του βουλευτή Νεοκλή Κρητικού.

Σημειωτέον ότι διοργανωτής του συγκεκριμένου αγώνα ήταν ο επίσης Κροκεάτης Παύλος Γορανίτης.

φωτο: dete.gr

Πηγή:ΛΑΚΩΝΙΚΌΣ ΤΥΠΟΣ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.