Συγκινητική ημέρα στο Νοσοκομείο Λακωνίας: Έφτασε το όπλο κατά του αόρατου εχθρού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ιστορική ημέρα για τις δομές υγείας της Λακωνίας η Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, καθώς κατέφθασαν τα πρώτα εμβόλια κατά της νόσου Covid-19.

Στη Σπάρτη, το ειδικό όχημα που μετέφερε τις πρώτες 285 δόσεις των εμβολίων έφτασε νωρίς το πρωί στη νοσοκομειακή μονάδα και οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν άμεσα. Παράλληλα 115 εμβόλια μεταφέρθηκαν και στη νοσοκομειακή μονάδα Μολάων για να ξεκινήσει και αυτή άμεσα τους εμβολιασμούς.

Συμβολικά, πρώτη εμβολιάστηκε η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Εύη Παπαγεωργίου, με την ίδια να δηλώνει συγκινημένη, πως «το μόνο όπλο που έχουμε για να νικήσουμε τον αόρατο εχθρό, τον ιό Sars Cov-2, βρίσκεται πλέον στα χέρια μας».

Ακολούθησαν 100 εμβολιασμοί μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Παπαγεωργίου στον «Λακωνικό Τύπο», στις δυο νοσοκομειακές δομές του νομού θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται έως 150 άτομα την ημέρα, 100 στο νοσοκομείο Σπάρτης και 50 στο νοσοκομείο Μολάων.

«Έχουν αναπτυχθεί εμβολιαστικές γραμμές στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ αρχικά δεν περιλαμβανόταν στον σχεδιασμό. Αναμένουμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας τις επόμενες ημέρες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και για το πως θα μπορούν να προσέρχονται οι πολίτες για να εμβολιαστούν».

Με αμείωτους ρυθμούς θα συνεχιστούν την Παρασκευή και το Σάββατο οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς των δομών υγείας της Λακωνίας, ενώ -όπως ενημερώνει η διοίκηση του νοσοκομείου- από τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού.

«Ο αγώνας για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω μόλις ξεκίνησε», καταλήγει η κ. Παπαγεωργίου.

Σημειώνεται ότι, από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια συνολικά 20.466 εμβολιασμοί σε υγειονομικούς αλλά και σε άτομα ευπαθών ομάδων.

Πηγή:ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Έκθεση εικόνων

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.