«Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα» Δελτίο Τύπου Ανταπάντηση για την ύδρευση και άρδευση των Κροκεών.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ευχαριστούμε κατ’ αρχάς την Δημοτική Αρχή για την «έγγραφη» απάντησή της, που έστω και έτσι, επιτέλους, δίνει κάποια απάντηση σε υποβληθέντα κατά το παρελθόν ερωτήματα, ανεξαρτήτως της ακριβείας της αλήθειας που επικαλείται ή όχι, αλλά πάντως επί της ουσίας δεν απαντά.
Και μόνο το ύφος και η γραφή της απάντησης της δημοτικής αρχής δείχνει τον τρόπο αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος για την ύδρευση και άρδευση των Κροκεών.
Επειδή εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα του τόπου στην λογική του κυρίου Δημάρχου «άμα ξαναβάλω μην με ψηφίσετε» αλλά με αίσθημα ευθύνης, στο κείμενο απάντησης των ερωτημάτων μας δεν απαντούν, πιθανόν πιστεύοντας και αυταπατώμενοι, πως με γενικόλογες αναφορές θα πείσουν τους πολίτες τον Κροκεών.
Πιο συγκεκριμένα δεν απαντήσατε και δεν αποδείξατε:
1.- Κατέχει πιστοποίηση καταλληλότητας η δημοτική υδροφόρα για την μεταφορά πόσιμου νερού; Εάν ΝΑ,Ι εμφανίστε την στους πολίτες.
2.- Από πού έγινε η άντληση του πόσιμου νερού και μεταφοράς του στην δεξαμενή των Κροκεών; ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ.
3.- Για την σύνδεση του αγωγού ύδρευσης με οικίες ισχύει το άρθρο 7 του κανονισμού υ.α.α..’ ’….παροχές ύδρευσης κοινές με διάμετρο μέχρι 1½”ιντσών,που χρησιμοποιούνται για οικιακή χρήση, όπως κατοικίες γραφεία καταστήματα και άλλες μικρές εγκαταστάσεις.…’’ Το Φ 32 τι συνδέει; ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ.
4.- Για το Αρδευτικό των Κροκεών ισχύει ή όχι ,ότι έγινε επέκταση αγωγών μεταφοράς αρδευτικού νερού πολλών χιλιομέτρων με ή χωρίς μελέτη γι’ αυτό; ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ
5.-Αυτές οι επεκτάσεις των αρδευτικών δικτύων που έγιναν μετά τις δημοτικές εκλογές πού έχουν συνδεθεί; Στο παλιό αρδευτικό δίκτυο ή σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης; Πώς εφαρμόζετε το άρθρο 6 ‘’Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται η σύνδεση αγωγών για άρδευση αγροτεμαχίων από το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου. Η σύνδεση αγωγών για άρδευση θα γίνεται μόνο από τους κεντρικούς αγωγούς αρδεύσεως.’’; ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ
6.-Ισχύει ότι η μόνη επίσημη μελέτη του Δήμου Ευρώτα περιγράφει την αντοχή από την πηγή του Κεφαλαρίου Κροκεών σε αρδευτικό είναι 600 στρέμματα; ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ.
7.- Ποιος χρηματοδότησε αυτό τα έργο όταν δεν υπάρχει καμία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, είτε από τον δήμο, είτε από δωρητή; ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ.
8.- Ισχύει ο Κανονισμός άρδευσης, όπου στο άρθρο 10 αναφέρει «…Οι κάτοχοι γεωτρήσεων δεν δικαιούνται νερό, κατ’ εξαίρεση μόνο με εισήγηση του Τ.Σ. και απόφαση του Δ.Σ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. βλάβη γεώτρησης)…» .Έχουν δοθεί τέτοιες παροχές; ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ.
9.- Γιατί όλες οι ενέργειές σας εφ’ όσον είναι νόμιμες δεν ήρθαν για συζήτηση και λήψη απόφασης στα αρμόδια όργανα του δήμου ή αν και αυτό το θεωρήσατε περιττό γιατί δεν αναρτήσατε αυτές τις πράξεις στην διαύγεια; ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ.
Συμπληρωματικά και πληροφοριακά, όπως γνωρίζετε, η προσφυγή στην Επιτροπή Διαφάνειας, έγινε μετά από ένα χρόνο της υποβολής αυτών των ερωτημάτων και αφού ουδέποτε μας δόθηκαν απαντήσεις (γεγονός άλλωστε που αποτελεί και πάγια τακτική σας), λειτουργώντας υπεύθυνα και αποσκοπώντας, όπως μας δοθούν αυτά μέσω της εν λόγω Υπηρεσίας και επ’ ουδενί είχε καταγγελτικό λόγο.
Συμπερασματικά ασκούμε τα εκ του Νόμου καθήκοντά μας με υπευθυνότητα, χωρίς προσωπικές επιθέσεις ή άγονες αντιπαραθέσεις, συνιστώντας πως τα μαθήματα ήθους και συμπεριφοράς να τα διδάξει σε άλλους. Την αλήθεια και μόνο επιζητούμε μαζί με τους πολίτες.
Θα δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις;
Σκάλα 06-Αυγούστου-2021
Γραφείο Τύπου
Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.