«Ούριος άνεμος» για τη νέα γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την κατασκευής της νέας γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα ολοκληρώθηκε τη Μ. Τρίτη (19/4), καθώς το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού έδωσε το «πράσινο φως» για τις μελέτες του έργου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, μετά από θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων:
– Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Μελέτη κατασκευής νέας γέφυρας στον ποταμό Ευρώτα, πλησίον της υπάρχουσας μεταλλικής γέφυρας στη Σκάλα Λακωνίας».
– Η μελέτη κατασκευής νέας γέφυρας στον ποταμό Ευρώτα, πλησίον της παλαιάς μεταλλικής στην Σκάλα.

Οι παραπάνω μελέτες εμπεριέχουν όρους που αφορούν στην προστασία της μεταλλικής γέφυρας, κατά τη φάση της κατασκευής όσο και κατά τη φάση λειτουργίας, αλλά και τη   διασύνδεσή της με την πόλη της Σκάλας και τη νέα γέφυρα.

«Με χρήματα που έχουν ήδη εξασφαλιστεί, θα κατασκευάσουμε λοιπόν μια νέα ασφαλή γέφυρα και θα μελετήσουμε την ανάδειξη της παλιάς γέφυρας σε μνημείο, που θα εξυπηρετεί λειτουργικά και την κίνηση των πεζών», δήλωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Μεταφορών Πελοποννήσου κ. Θεόδωρος Βερούτης.

Πηγή: ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.