7ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Δαφνί.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

“Με ιδιατερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός σύλλογος Δαφνίου στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Υστερα απο απουσία 2 ετών λόγω της πανδημίας COVID ο Πολιτιστικός σύλλογος συνέχισε εναν θεσμό που ξεκινησε για πρωτη φορα μια δεκαετία πριν.
Στο φετινό φεστιβάλ έλαβαν μέρος η χορευτική ομάδα Θεραπνών ,με χοροδιδάσκαλο τον Κο Κώστα Κοτσώνη παρουσιάζοντας χορούς απο την Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία
Η χορευτική ομάδα του φιλανθρωπικού και πολιτιστικού συλλόγου Κοινωνία Μαγούλας -Άγιος Νίκανδρος, με χοροδιδάσκαλο την κ. Ελένη Μαχαίρα παρουσιάζοντας χορούς από τα Κύθηρα .
Ο Πολιτιστικός σύλλογος Δαφνίου Άγιος Γεώργιος παρουσιάζοντας χορούς απο την Ικαρια.
Θερμά ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν ελπίζοντας πως η παρουσία τους στο χωριό μας θα παραμείνει στην μνημη τους ως ευχαριστη και δημιουργική!

Στόχοι του φεστιβάλ ειναι να συμβάλουμε στην πολιτιστική αναβάθμιση και ανάπτυξη του τόπου μας.
Στη διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας και κουλτούρας ,σημαντικό κομμάτι της οποίας αποτελούν οι παραδοσιακοί χοροί.
Να κρατήσουμε ζωντανά στη μνήμη μας και την καρδιά μας ήθη και έθιμα ,τις παραδοσιακές φορεσιές,την μουσική και χορούς,από την Μικρα Ασία έως την Κρητη και απο την Θράκη έως τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου .
Να δώσουμε κίνητρο ώστε να διδαχθούν παραδοσιακους χορούς περισοτεροι συντοπίτες μας αλλα και επισκέπτες.
Να συμβάλουμε ώστε το χωριό μας να γίνει σημείο αναφοράς για τις πολιτιστικες δράσεις που πραγματοποιεί.
Ως Πολιτιστικός σύλλογος υπηρετούμε με ανιδιοτελή αγάπη και μεράκι την ιδέα πως χρέος μας ειναι να συμβάλουμε ώστε ιδανικά και αξίες ,ήθη και έθιμα ,που προσδιορίζουν την ταυτότητα μας ως γένος,να παραμείνουν αναλλοίωτα και ζωντανά στο πέρασμα του χρόνου ώστε να τα μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές .

**Ευχαριστουμε θερμά τον συγχωριανό μας Κώστα Τσαρούχα του Παναγιώτη για την προσφορά 300 ευρώ στον σύλλογο μας στην μνήμη της μητέρας του Τασίας.”

Γιάννης Κατσούλης

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.