Περί συκοφαντών και υβριστών…….

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Συκοφάντησε, συκοφάντησε, στο τέλος κάτι θα… μείνει…..

Από τον Γκέμπελς, υπουργό προπαγάνδας του Χίτλερ, είναι γνωστή η συνταγή: «συκοφάντησε, συκοφάντησε, στο τέλος κάτι θα… μείνει».

Η πρακτική αυτή στη σύγχρονη εποχή με την ραγδαία εξέλιξη των sosial media έχει κορυφωθεί, ιδιαίτερα στην σημερινή περίοδο της κρίσης, κατά την οποία εκδηλώνονται τα χειρότερα κακόβουλα ένστικτα, όπως η ανεντιμότητα και η ανηθικότητα, ο συκοφαντικός αμοραλισμός, η αδίστακτη ψευδολογία και η λασπολογία.

H συκοφαντία ως προς την κακότητα και την πονηρία θεωρείται η διαβολικότερη συμπεριφορά και κατέχει την πρώτη θέση στον κατάλογο του κοινωνικού αμοραλισμού και της κοινωνικής κακοήθειας.

Όπως τονίζει ο Μέγας Βασίλειος είναι «χείμαρρος ψευδολογίας». Είναι μία πληγή στο σώμα της κοινωνίας και πολιτείας, μία αρρωστημένη και παθολογική κατάσταση που φανερώνει το βόρβορο που υπάρχει μέσα στην καρδιά του ανθρώπου.

Εμπερικλείει αρνητική ενέργεια κατευθυνόμενη με πλήρη συνείδηση, κυρίως εναντίον των αντιπάλων, αλλά πολλές φορές και εναντίον φίλων.

Συνδυάζοντας το μίσος και την κακία, την ζήλια και τον φθόνο, την εχθρότητα και την απάτη, η συκοφαντία συνιστά θλιβερό κατάντημα, γιατί αποτελεί ηθική δολοφονία, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι βδελυρότερη ακόμη και από την βιολογική.

Οι συκοφάντες είναι δεινοί ψεύτες, δόλιοι και ζηλόφθονοι. Με φοβερή εμπάθεια εκτοξεύουν ψευδείς κατηγορίες ηθελημένα, μεθοδευμένα και στοχευμένα.

Μια δικαστική απόφαση είναι βέβαια κόλαφος για τον υβριστή και λασπολόγο συκοφάντη.

Ας σκεφθούμε όμως πόσους μήνες και πόσα χρόνια ασχημονούν σε καθημερινή βάση και ας διερωτηθούμε, αν μια καταδικαστική απόφαση μπορεί να εξαλείψει την ηθική βλάβη που οι ακατάπαυστοι λίβελοι έχουν προκαλέσει τόσο στα συγκεκριμένα άτομα όσο και στην τοπική κοινωνία.

Την κρίσιμη αυτή εποχή της παράνοιας και υστερίας πολλοί υβριστές και συκοφάντες δεν δίσταζαν να παριστάνουν τον εξοργισμένο!!!!!!

Με δηλώσεις, στοχοποιούσαν και χαρακτήριζαν τους δικους τους ανθρώπους που τους εξυπηρετούσαν νυχθημερόν ως απατεώνες.

Ο λογος….. να βολευτούν οι ημέτεροι.

Οι παλαιοί τους ήταν εμπόδιο. Έπρεπε με κάποιον τρόπο να φύγουν και χωρίς κόστος. Και το πέτυχαν.

Η προσπάθεια εξαπάτησης της τοπικής κοινωνίας ήταν και οργανωμένη και συντονισμένη και δυστυχώς συνεχίζεται.

Ως πότε όμως….. Τελείωσαν και τα ψέμματα και τα ψευδή επιχειρήματα.

Ως πραγματικοί «χείμαρροι ψευδολογίας» ακολουθώντας την συμβουλή του Αδόλφου Χίτλερ(1889-1945), «αν θέλετε την εύνοια των μαζών, πρέπει να λέτε τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα», κατασυκοφάντησαν τους ανθρωπους που αυτοι εξέλεξαν και βρήκαν ανταπόκριση.

Άλλωστε η επιτυχία της συκοφαντικής προπαγάνδας σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην εύκολη ανεύρεση πρόθυμου ακροατηρίου, όταν βρίσκει ακροατές και αναγνώστες των ψευδών, αφελείς, ανενημέρωτους και πρόθυμους να… εξαπατηθούν.

Το ανήθικο μειονέκτημα μετατρέπεται έτσι σε κοινωνικοπολιτικό πλεονέκτημα. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο αρχαίος, «δεν θα με συκοφαντούσε ο υβριστής, εάν εσύ δεν τον άκουγες με ευχαρίστηση: Ουκ αν με εκείνος ελοιδόροι, εάν συ μη ηδέως ήκουες».
Η κοινωνική λοιπόν εμπάθεια και συκοφαντία με ψευδείς μεθοδευμένες και στοχευμένες κατηγορίες εναντίον των ανθρώπων που ξεχωρίζουν (λόγω κοινωνικής θέσης η λόγω οικονομικής ευμάρειας) αποτελεί κοινωνική παθογένεια ανηθικότητας. Αποτελεί διαλυτική κοινωνική μειονεξία και είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Η αποφυγή της παραπληροφόρησης, του συκοφαντικού και προπαγανδιστικού αμοραλισμού γνωστού και ως «πλύση εγκεφάλου» (brainwash), μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την πρώτη ατομική και κοινωνική προτεραιότητα. Διαφορετικά θα ισχύει και για την ελληνική κοινωνία η γνωστή μοιρολατρική διαπίστωση του τσοπάνη: «Αυτή είναι η στάνη και αυτό το γάλα κάνει».

ΗΔΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΕΦΑΝΘΗ.

ΤΕΛΕΣΊΔΙΚΑ.

Σ.Σ. Και επειδή η Νέμεσις πλησιάζει οι υποστηρικτές, ολου αυτού του εγχειρήματος και των συκοφαντιών βρίσκονται απέναντι στη οργή του ακροατηρίου που δημιούργησαν διότι τα πράγματα δεν είναι όπως τους τα έλεγαν…..τους αποπροσανατόλισαν για να κάνουν αυτο που επεδίωκαν.

Σ.Σ. 2: Μέχρι πότε θα κινδυνολογουν για να έχουν την ευνοια;;;

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΠΟΛΟΛΟΣ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share.

About Author

Comments are closed.