Close Menu
  • Αρχικη
  • Τοπικα Νεα
  • Αθλητικα
  • Ελλαδα
  • Νεα Κροκεων
  • Ομογενεια
  • Υγεια
  • YouTube
  • Επικοινωνία
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μαέστρος και συνθέτης Μάριος Τζινιόλης
  • ΛΑΓΙΟ-ΒΑΛΤΑΚΙ: Μετά από δεκαετίες ολοκληρώθηκε ένα έργο ζωτικής σημασίας – Λύθηκε το πρόβλημα της υδροδότησης
  • ΛΑΓΙΟ: Μετά από δεκαετίες, λύθηκε ένα πρόβλημα ζωτικής σημασίας – Ολοκληρώθηκε η υδροδότηση της Κοινότητας
  • Ετήσιο μνημόσυνο του Μίμη Αγγελάκου – Ένας καφές στη μνήμη ενός καλού φίλου
  • Reunion αποφοίτων Λυκείου Κροκεών 1985: Μια παρέα που ο χρόνος δεν κατάφερε να χωρίσει
  • 🎶 Παραδοσιακό γλέντι στις Κροκεές – Μια μεγάλη μουσική βραδιά!
  • Γιορτές για κάποιους, χρυσή ευκαιρία για τους διαρρήκτες
  • Ντίνος Χριστοφιλάκης – Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η εξόδιος ακολουθία
Δευτέρα, 24 Αυγούστου
KROKEES.GR
  • Αρχικη
  • Τοπικα Νεα
  • Αθλητικα
  • Ελλαδα
  • Νεα Κροκεων
  • Ομογενεια
  • Υγεια
  • YouTube
  • Επικοινωνία
KROKEES.GR
You are at:Home»Τελευταια Νεα»Πέτρος Τατούλης: Η υλοποίηση του σχεδίου για τα απορρίμματα θα μειώσει τα δημοτικά τέλη

Πέτρος Τατούλης: Η υλοποίηση του σχεδίου για τα απορρίμματα θα μειώσει τα δημοτικά τέλη

0
By admin on 22 Ιανουαρίου, 2016 Τελευταια Νεα

4190261364

Τη μείωση των δημοτικών τελών ως άμεση υποχρέωση των Δημοτικών αρχών από την εφαρμογή του σχεδίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τη μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας που τον επισκέφθηκε την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, επαναλαμβάνοντας όπως από την πρώτη στιγμή έχουμε πει η μέγιστη τιμή διαχείρισης ανέρχεται μεσοσταθμιστικά στα 61,79 ευρώ τον τόνο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχολίασε επίσης τη στάση της Κυβέρνησης καθώς είναι η πρώτη φορά που Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με εταιρεία χωρίς τη συμμετοχή του δικαιούχου του έργου, ήτοι την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη στιγμή μάλιστα που το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει εγκρίνει τη σύμβαση και μας έχει δώσει εντολή για άμεση υπογραφή της.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη ότι η σύμβαση δεν μπορεί να τροποποιηθεί και αναρωτήθηκε ποιος μπορεί να παραβιάσει τη σχετική νομολογία Ελληνική και Ευρωπαϊκή που ρητά αποκλείει την όποια τροποποίηση σύμβασης που έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο; και κάλεσε την Κυβέρνηση άμεσα και χωρίς άλλες χρονοτριβές να υπογράψει την εγγύηση του δημοσίου ως υποχρεούται.

Πρώτη προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και αυτή μας τη δέσμευση προς τους Πελοποννησίους πολίτες θα την τηρήσουμε απαρέγκλιτα διασφαλίζοντας τη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα» σημείωσε ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της ευθύνης και αρμοδιότητάς μας θα ελεγχθεί η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων όλων των δομών διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και των παραστατικών και της διαχείρισης του υπολείμματος.

Εμείς εφαρμόζουμε τον ΠΕΣΔΑ, το μόνο νόμιμο κανόνα, τον οποίο έχουν υπογράψει όλοι οι Δήμαρχοι, στον οποίο έχει ενσωματωθεί η τελευταία Ευρωπαϊκή οδηγία, και ενάντια στον οποίο κανένας ποτέ δεν υπέβαλλε ένσταση ή προσφυγή ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης και υπογράμμισε ότι κανένας δεν έχει την αρμοδιότητα να αποκλίνει από τις αποφάσεις αυτές των συλλογικών οργάνων. Αναφορικά με το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι το έργο θα υλοποιηθεί απροβλημάτιστα, καθώς ο εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκαν επίσης οι πρωτοβουλίες της Περιφερειακής αρχής που έχουν αναπτυχθεί στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, με κορωνίδα το Λιμάνι του Άστρους, για το οποίο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι με μεγάλο κόπο και σκληρή δουλειά εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους πόρους στο πρόγραμμα της Περιφέρειας και ενάντια στην πολεμική που δεχθήκαμε ολοκληρώσαμε με επιτυχία μια πολύ δύσκολη διαγωνιστική διαδικασία, εξασφαλίζοντας όλες τια απαραίτητες προϋποθέσεις απρόσκοπτης υλοποίησης του έργου.

Συζητήθηκαν επίσης και τα υπόλοιπα έργα που εκτελούνται στο Δήμο από την Περιφέρεια, είτε έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμά της και χρηματοδοτούνται από αυτή, όπως το γήπεδο του Άστρους, αλλά και τα δίκτυα ύδρευσης σε διάφορους οικισμούς.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για την Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού στην Εύα Κυνουρίας, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να αναδειχθεί ο σπουδαίος αυτός αρχαιολογικός χώρος.

Πηγή:elladatv.gr

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
admin

Related Posts

Reunion αποφοίτων Λυκείου Κροκεών 1985: Μια παρέα που ο χρόνος δεν κατάφερε να χωρίσει

Καλά Χριστούγεννα από το krokees.gr 🎄

Πιερρακάκης: Στο «τιμόνι» και του ESM μετά την ανάληψη της προεδρίας του Eurogroup

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Καιρός
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Facebook
Facebook
πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Πρόσφατα άρθρα
  • Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μαέστρος και συνθέτης Μάριος Τζινιόλης
  • ΛΑΓΙΟ-ΒΑΛΤΑΚΙ: Μετά από δεκαετίες ολοκληρώθηκε ένα έργο ζωτικής σημασίας – Λύθηκε το πρόβλημα της υδροδότησης
  • ΛΑΓΙΟ: Μετά από δεκαετίες, λύθηκε ένα πρόβλημα ζωτικής σημασίας – Ολοκληρώθηκε η υδροδότηση της Κοινότητας
  • Ετήσιο μνημόσυνο του Μίμη Αγγελάκου – Ένας καφές στη μνήμη ενός καλού φίλου
  • Reunion αποφοίτων Λυκείου Κροκεών 1985: Μια παρέα που ο χρόνος δεν κατάφερε να χωρίσει
Καιρός
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Kατηγορίες
© Copyright 2020 krokees.gr - All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.