Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 το έργο με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 4 Επ.Ο. ΣΠΑΡΤΗ – ΓΕΡΑΚΙ- ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠ.Ο. ΓΕΦΥΡΑ ΑΠΙΔΙΑΣ –ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -ΚΡΕΜΑΣΤΗ» προϋπολογισμού 800.000,00€ από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.
Το έργο προβλέπει να εκτελεσθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις της παραπάνω οδού που έχουν υποστεί φθορές, βελτίωση της κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης κατά μήκος της οδού, καθώς και επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων.
Με την ευκαιρία δημοπράτησης του έργου, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί κύριο οδικό άξονα της Περιφερειακής μας Ενότητας προς την ανατολική Λακωνία που χρήζει συνεχούς συντηρήσεως λόγω του αυξημένου φόρτου κυκλοφορίας που δέχεται καθημερινά. Άλλωστε στο συγκεκριμένο δρόμο εκτελείται με γοργούς ρυθμούς το έργο της γεφύρωσης του Πόρου και της παράκαμψης Γερακίου που θα βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια και θα συντόμευση τον χρόνο πρόσβασης στην περιοχή.
Από γραφείο Αντιπεριφερειάρχη