Close Menu
  • Αρχικη
  • Τοπικα Νεα
  • Αθλητικα
  • Ελλαδα
  • Νεα Κροκεων
  • Ομογενεια
  • Υγεια
  • YouTube
  • Επικοινωνία
Facebook X (Twitter) Instagram
Trending
  • Απεβίωσε ο Γιάννης Μέριανος στην Αμερική.
  • ΣΟΚ στις Κροκεές…..Απεβίωσε ο Βασίλης Κούρτης.
  • Επιτάφιος και Ανάσταση. Κροκεές 2025.
  • 25η Μαρτίου 2025 στις Κροκεές.
  • Θανατηφόρο ατύχημα στο Λέημονα.
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟ 11 ΕΩΣ ΚΑΙ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025
  • ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ!
  • Οι τυχεροί αριθμοί της λαχειοφόρου του Καρναβάλου Κροκεών.
Τρίτη, 17 Ιουνίου
KROKEES.GR
  • Αρχικη
  • Τοπικα Νεα
  • Αθλητικα
  • Ελλαδα
  • Νεα Κροκεων
  • Ομογενεια
  • Υγεια
  • YouTube
  • Επικοινωνία
KROKEES.GR
You are at:Home»Τελευταια Νεα»Μέτρα για εισαγωγές μολυσμένων εσπεριδοειδών υποσχέθηκε χθες να λάβει η Κομισιόν

Μέτρα για εισαγωγές μολυσμένων εσπεριδοειδών υποσχέθηκε χθες να λάβει η Κομισιόν

0
By admin on 21 Απριλίου, 2015 Τελευταια Νεα

OrangeBloss_wb

Τη δέσμευσή της να λάβει όλα απαιτούμενα τα μέτρα για να εμποδιστεί η είσοδος εσπεριδοειδών στην ΕΕ με την ασθένεια των μαύρων κηλίδων καθώς και να υποβάλει νέα πρόταση με αυστηρά μέτρα ελέγχου στη μόνιμη Επιτροπή για την τροφική αλυσίδα στις 22 Μαΐου, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την διάρκεια συζήτησης του θέματος στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., την Δευτέρα 19 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Όπως σημειώνεται η μαύρη κηλίδα των εσπεριδοειδών προκαλείται από ένα παθογόνο (Guignardia citricarpa), το οποίο μειώνει τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα των καρπών. Παράλληλα, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αλλοιώσεις τόσο στα φρούτα και στα φύλλα.

Επί του θέματος, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕFSA) εξέδωσε σχετική γνώμη τον Φεβρουάριο του 2014 συμβουλεύοντας να επικεντρωθούν τα φυτοϋγειονομικά μέτρα στην πρόληψη της εισόδου, καθότι η εξάλειψη και ο περιορισμός αυτής της ασθένειας είναι δύσκολος.

«Σύμπλευση» στο θέμα και από τις Copa – Cogeca

Την ανάληψη δράσης επί του θέματος ζήτησε και ο Γενικός Γραμματέας των κεντρικών αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων Copa και Cogeca, κ. Pekka Pesonen, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτάρη, ως προεδρεύοντα του συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας.

Ο κ. Pesonen κάλεσε επίσης την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), να εξασφαλίσει αφενός ότι όλες οι εισαγωγές εσπεριδοειδών θα υπόκεινται σε πρόσθετα μέτρα ελέγχου και αφετέρου ότι οι εισαγωγές εσπεριδοειδών από ζώνες μολυσμένες με Guignardia citricarpa θα απαγορεύονται αυτόματα μόλις εντοπιστεί μολυσμένη παρτίδα. Αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις εισαγωγές εσπεριδοειδών, τόσο για την αγορά νωπών προϊόντων όσο και για τη μεταποιητική βιομηχανία.

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ                                                                                                    ΑΙΓΙΔΕΣ ΦΟΡΕΩΝ                                                              YΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ


                                     

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
admin

Related Posts

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ!

Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό!

Καλή και ευλογημένη χρονιά 2024 χρόνια πολλά σε όλους.

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Καιρός
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Facebook
Facebook
πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Πρόσφατα άρθρα
  • Απεβίωσε ο Γιάννης Μέριανος στην Αμερική.
  • ΣΟΚ στις Κροκεές…..Απεβίωσε ο Βασίλης Κούρτης.
  • Επιτάφιος και Ανάσταση. Κροκεές 2025.
  • 25η Μαρτίου 2025 στις Κροκεές.
  • Θανατηφόρο ατύχημα στο Λέημονα.
Καιρός
πρόγνωση καιρού από το weather.gr
Kατηγορίες
© Copyright 2020 krokees.gr - All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.