Τις δικές του ευχές για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα έστειλαν στους Λάκωνες πολίτες ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα και ο δήμαρχος Σπάρτης Ε. Βαλιώτης. Επίσης, μήνυμα για την Ανάσταση και το Πάσχα εξέδωσε το ΕΠΑΜ Σπάρτης.
Στ. Αραχωβίτης:
«Ας οπλίσουμε την ψυχή μας
με δύναμη και ελπίδα»
«Τις Αναστάσιμες αυτές μέρες της Λαμπρής, ας οπλίσουμε την καρδιά και την ψυχή μας με Αγωνιστικότητα, Δύναμη, Αισιοδοξία και Ελπίδα. Παλέυοντας όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση.
Το Άγιο Φως της Ανάστασης ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας! Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση σε όλους!».
Π. Τατούλης:
«Οι Άγιες μέρες του Πάσχα να αποτελέσουν
οδηγό ελπίδας και προσδοκίας»
«Εύχομαι οι Άγιες μέρες του Πάσχα να αποτελέσουν τον οδηγό ελπίδας και προσδοκίας για την ανάταση της ψυχής των απανταχού της γης Πελοποννησίων. Διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η ένδειξη αλληλεγγύης προ είναι επιτακτικότερη από ποτέ.
Στα δυσβάσταχτα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, αλλά και πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν.
Ελπίζω το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει τις ψυχές όλων μας. Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».
Αδ. Τζανετέα:
«Με την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη
μπορούμε να ξεπεράσουμε και τα εμπόδια»
«Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών του Πάσχα θέλω να ευχηθώ στους απανταχού Λάκωνες το Φως της Αναστάσεως να πλημμυρίσει τις καρδιές όλων με αγάπη και αισιοδοξία για το μέλλον.
Η αυτοθυσία του Θεανθρώπου μας δείχνει ότι με τη δύναμη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δοκιμασίες και τα εμπόδια. Η Ανάσταση συμβολίζει την αγωνιστικότητα, τη δύναμη της αγάπης και της θέλησης, την αναγέννηση που έρχεται μετά το σκοτάδι και την απογοήτευση.
Στη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα μας, το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου, ας μας εμπνεύσει όλους με ελπίδα και πίστη για ένα καλύτερο αύριο. Ένα καλύτερο αύριο που επιτέλους φαίνεται κοντινό και για τη Λακωνία. Τα μεγάλα έργα ολοκληρώνονται και ο τόπος μας γυρίζει σελίδα.
Οι αλλαγές είναι ουσιαστικές και τις διαπιστώνουν οι Λάκωνες αλλά και οι επισκέπτες που αυτές τις μέρες υποδεχόμαστε με χαρά. Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη και ειρήνη για όλο τον κόσμο. Καλό Πάσχα Καλή Ανάσταση».
Ε. Βαλιώτης:
«Μετά από κάθε “Γολγοθά”
ακολουθεί μια αναστάσιμη πορεία…»
«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
Εύχομαι σ΄ όλους σας, Χρόνια Πολλά και το Άγιο Φως της Αναστάσεως να γεμίζει τις καρδιές μας με ελπίδα και αγάπη, για ένα κόσμο καλύτερο και πιο ανθρώπινο.
Οι προκλήσεις των καιρών, μας θέλουν ενωμένους να αντιπαλεύουμε τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο καθένας. Σε μια περίοδο δύσκολη για ολόκληρη την ανθρωπότητα, οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να διευρύνουμε την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη ανάμεσά μας για το κοινό καλό, την πρόοδο και την προκοπή του τόπου.
Να δείχνουμε συμπόνια και ευαισθησία καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Και μην ξεχνάτε πως, μετά από κάθε “Γολγοθά” ακολουθεί μια αναστάσιμη πορεία… Καλή Ανάσταση, με υγεία, χαρά και ειρήνη για όλο τον κόσμο».
ΕΠΑΜ Σπάρτης: «Στο χέρι μας είναι
να έλθει και η δική μας Ανάσταση»
«Παραμονή Δεκαπενταύγουστου του 2015, ψήφισαν όλοι μαζί το νόμο 4336 που είναι το τρίτο μνημόνιο, σαν προαπαιτούμενο για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης, που μας παραδίδει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2015, ψήφισαν το νόμο 4354, που δίνει τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, άρα και τις επιχειρήσεις στα διεθνή κοράκια, θανατώνοντας την όποια επιχειρηματικότητα και παραγωγή έχει απομείνει.
Λίγες μέρες πριν το Πάσχα του 2016, ετοιμάζονται να συμφωνήσουν και να ψηφίσουν νόμο (πιθανότατα τη Μεγάλη Παρασκευή) που θα φέρει νέες θανατηφόρες «μεταρρυθμίσεις» σε φορολογικό, ασφαλιστικό κ.ά., σε εφαρμογή του τρίτου μνημονίου.
Προφανώς εμπνέονται από τις Άγιες μέρες, για να μας τσακίζουν. Οι ημέρες που είναι οι πιο ιερές για το λαό μας, είναι οι ημέρες που διαλέγουν οι ντόπιοι και ξένοι “σωτήρες”, για να εξοντώσουν τους Έλληνες. Τυχαίο;
Το ΕΠΑΜ Σπάρτης, εύχεται καλή Ανάσταση σε όλους. Στο χέρι μας είναι να έλθει μετά την Ανάσταση του Κυρίου, και η δική μας Ανάσταση».
lakonikos.gr