Για την μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει τον κύκλο του. Σε ένα άρθρο πρόσφατα έγραψα ότι πρέπει να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια από το μηδέν. Ο χώρος της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας πρέπει να αναζωογονηθεί. Δεν επιτρέπεται σε κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας να λειτουργούν ως “τσόντες” του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζεται το ΠΑΣΟΚ ως δεκανίκι άλλων κομμάτων. Χρειάζεται κάτι καινούργιο, διαφορετικό και καινοτόμο. Η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του αναφορά είναι κοντά στο Γερμανικό Die Linke και το ΚΚΕ. Δεν είναι οι “officialαριστεροί”, είναι “unofficial”.Προσπαθούν να βάλουν έναν μανδύα κεντροαριστεράς για να κρυφτούν. Η πολιτική όμως πρέπει να είναι γενναιόδωρη και να συγχωρεί. Για αυτό το λόγο ζητάμεαπό τον κ. Τσίπρα σαφής προτάσεις για να τις συζητήσουμε.
Αναφορικά με την πολυπόθητη συναίνεση
Το καλοκαίρι δώσαμε την συναίνεση μας στον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπαρας απεδείχθη αφερέγγυος και αναξιόπιστος, γιατί μας κορόιδεψε κάνοντας εκλογές. Η συναίνεση ήταν μια μπαλοθιά που εξυπηρετούσε επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Στην ουσία δεν έχει καμία ολοκληρωμένη πρόταση για την χώρα και αναζητά συνενόχους. Την μια μέρα αναζητά την συναίνεση και την επόμενη μιλά για ειδικά δικαστήρια και για παροιμίεςμε σκυλιά. Μόνο που δεν ξέρω ποιους εννοεί ως “σκυλιά”. Ο ακροδεξιός πολιτικός εταίρος εξελέγη στην βουλή με τον καταγγελτικό και διχαστικό λόγο.
Σχετικά με την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική
Ο κ. Τσίπρας έχει πολιτική και διαχειριστική ανεπάρκεια. Συνεχώς αποδεικνύεται ελλειμματικός. Υποδύεται την κυβέρνηση, ενώ στην πραγματικότητα έχει στήσει ένα μηχανισμό άλωσης του κράτους. Αν επιθυμούσε τηνειλικρινή συναίνεση θα του την είχαμε δώσει. Πέντε χρόνια δεν είχε στο μυαλό του την συναίνεση. Δεν μπορούμε να τον εμπιστευτούμε. Το ετερόκλητο σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διακατέχεται από αντιμνημονιακές φαντασιώσεις. Εμείς ψηφίσαμε το μνημόνιο γιατί το θεωρούσαμε αναγκαίο κακό. Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης εναντιώνονται σε όλες τις μεταρρυθμίσεις. Οι Υπουργοί Υποδομών, Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Είναι μια παραπαίουσα κυβέρνηση με ισχνή πλειοψηφία. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχτηκαν να μπουν στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ο Τσίπρας πράττει ένα ολέθριο λάθος. Χτίζει ένα οχυρό γύρω από τον εαυτό του για να προστατευθεί και στο τέλος θα εγκλωβιστεί μέσα. Αντί ο ίδιος να ρίξει τους τόνους και να αναζητήσει την συνεργασία με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, επιλέγει τον ακροδεξιό συνομιλητή του κόμματος της Λεπέν για εταίρο, ο οποίος μας συκοφαντούσε και μας καθύβριζε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό, τον εξαπάτησε, υφάρπαξε την ψήφο του και πολύ σύντομα ο κόσμος θα το καταλάβει. Η κυβέρνηση ξεπούλησε τις Ελληνικές τράπεζες. Τον Δεκέμβρη η αξία τους ήταν 37 δις ευρώ και τις πούλησαν στα huge funds μόλις 5 δις ευρώ. Η κυβέρνηση Τσίπρα έφαγε τα χρήματα των μικροεπενδυτών. Τεράστια εθνική απώλεια. Λένε συνεχώς ψέματα. Ο καταστροφέας των ασφαλιστικών ταμείων, ο κ. Κατρούγκαλος τώρα υπόσχεται αυξήσεις στις συντάξεις, ενώ ο Υπουργός Υγείας πάλι ψεύδεται υποσχόμενος νέες θέσεις εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Οι πολιτικοί γενίτσαροι είναι ότι χειρότερο υπάρχει στο πολιτικό σύστημα της χώρας.